OGLASIO SE PACIJENT KOJI JE IZAZVAO SKANDAL U MOSTARU: Ovo je njegova strana priče!
Čovek iz Mostara negirao je optužbe, Foto: Profimedia

reagovanje

OGLASIO SE PACIJENT KOJI JE IZAZVAO SKANDAL U MOSTARU: Ovo je njegova strana priče!

U reagovanju se dalje navodi da je mostarski pacijent u ponedjeljak počeo osećati toliko jaku bol u grudima, da je bio prinuđen sa sinom doći na CUM Univerzitetske kliničke bolnice Mostar

Objavljeno:

Pacijent iz Mostara, koji je prvi zaraženi koronavirusom u ovom gradu, negirao je medijske glasine o njemu u dopisu dostavljenom medijima.

U cilju istine i zaštite moje porodice i mene, šaljem demantij na objavljene uznemirujuće laži, klevete i obmane, a koje nemaju veze sa stvarnim činjenicama ni istinom. Osim što smo moja porodica i ja prve žrtve koronavirusa u Mostaru koje su testirane sa pozitivnim rezultatom, žalosno je što smo zapravo ispali i prvi oboleli u svetu koji su linčovani od pojedinih medija, dužnosnika, a potom i javnosti. U vezi s brojnim lažima o mom nedavnom boravku u Italiji, jedina istina je da sam u Italiji bio u septembru 2019, što je vrlo lako dokazati. Prošlog utorka sam dobio klasične simptome jače prehlade, te sam ostao na kućnom lečenju i nisam išao na posao, nego sam ležao u kući prema uputama da se ne ide u bolnice i domove zdravlja radi prehlada – stoji u dopisu koji potpisuje Vencel Pralas iz Mostara.

U reagovanju se dalje navodi da je mostarski pacijent u ponedeljak počeo osećati toliko jaku bol u grudima, da je bio prinuđen sa sinom doći na CUM Univerzitetske kliničke bolnice Mostar.

Tu su nam nakon rendgena utvrdili kako ja imam obostranu upalu pluća, a moj sin upalu sa desne strane. Smešteni smo na plućno odeljenje gde smo dobijali normalan tretman i terapiju, jer se ovom strašnom rezultatu nismo ni najmanje nadali. Nakon uzimanja uzoraka, informisani smo kako sam ja pozitivan, a moj sin negativan na prvom testiranju, a sinoć kasno sam primio vest od ćerke da je ona negativna, a moja supruga pozitivna na testiranje koronavirusa. Želim još jednom ponoviti kako ni ja ni moja supruga nismo putovali u Italiju, te kako je očigledno da smo zaraženi negde u gradu. Niti ja niti bilo ko od nas nije ništa skrivao, nismo postupali neodgovorno niti učinili bilo šta da svesno ugrozimo bilo koga. Nesreća koja je zadesila nas zadesila je hiljade ljudi u svetu, no niko osim mene i moje porodice nije linčovan na ovakav krajnje okrutan i bezobziran način – naveo je mostarski pacijent.

U demantiju je još jednom podvukao kako ni on ni njegova porodica nisu putovali ni u jedno od ugroženih područja, “kako se to navodilo u medijima”.

Kada sam se javio sa sinom u bolnicu, zbog navedenih tegoba, nije bio ni jedan registrovani slučaj u Hercegovini. Sa verom da ćemo što pre izaći iz ove agonije, jer je to jedino bitno, želim reći kako sam o svemu što sam gore naveo spreman posvedočiti pred svim relevantnim institucijama – stoji u dopisu Vencela Pralasa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.