BOSNA I HERCEGOVINA PROGLASILE VANREDNO STANJE: Ceo Balkan u KRITIČNOJ SITUACIJI!
Vanredne mere i u BiH, Foto: Youtube printscreen

korona u našem susedstvu

BOSNA I HERCEGOVINA PROGLASILE VANREDNO STANJE: Ceo Balkan u KRITIČNOJ SITUACIJI!

Prema zakonu Ministarstvo bezbednosti BiH koordinira aktivnosti u planiranju i delovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spaššavanja

Objavljeno:

U Bosni i Hercegovini je proglašeno vanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom korona virusom, odlučeno je na današnjoj sednici Saveta ministara.

Odluka je doneta u skladu sa Okvirnim zakonom o zaštiti i spaššavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.

Takođe, dogovoreno je popunjavanje i aktiviranje Koordinacionog tela BiH za zaštitu i spašavanje s obzirom na to da je Savet ministara BiH usvojio Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o formiranju Koordinacionog tela BiH za zaštitu i spašavanje.

Prema zakonu Ministarstvo bezbednosti BiH koordinira aktivnosti u planiranju i delovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spaššavanja.

Danjašnja sednica Saveta ministara BiH usledila je nakon što je Predsedništvo BiH pozvalo na proglašenje stanja prirodne ili druge nesreće s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.