BOSANAC SE ZBOG LJUBAVI PREMA TUZLI VRATIO IZ NEMAČKE! Bilo mi je teško, vozio sam kamion ali onda sam SHVATIO OVO
Jasenko Omerović, Foto: Facebook printscreen

ima i toga

BOSANAC SE ZBOG LJUBAVI PREMA TUZLI VRATIO IZ NEMAČKE! Bilo mi je teško, vozio sam kamion ali onda sam SHVATIO OVO

Jasenka Omerovića ne čeka ljubav života u Tuzli, a grad Mannheim napušta jer, kao je rekao jednostavno nije više video sebe u tom gradu i u Nemačkoj uopšte

Objavljeno:

Ovo je životna priča dvojice Bosanaca.

Jedan je iz ljubavi prema devojci napustio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i došao u Nemačku, a drugi je zbog ljubavi prema Tuzli i BiH, napustio Nemačku.

Radi se o frizeru Adiju Đokiću i o muzičaru Jasenku Omeroviću.

- Bilo mi je sa jedne strane teško doneti odluku o napuštanju Sarajeva, stalnog i dobrog posla, ali zbog ljubavi prema mojoj devojci, prelijepoj Ajši Kapetanović donio sam konačnu odluku, a ona je, da meni života bez Ajše nema, a gde je ona tu želim da budem i ja, to je grad Memingen u Nemačkoj – rekao je Adi Đokić na početku razgovora.

Jasenka Omerovića ne čeka ljubav života u Tuzli, a grad Mannheim napušta jer, kao je rekao jednostavno nije više video sebe u tom gradu i u Nemačkoj uopšte.

- Ja sam rođen u Mannheimu, pa sam posle rođenja živio pet godina, sa roditeljima se vratio u BiH, a onda sam opet pre par godina došao u Nemačku. Perfektno pričam nemački jezik, ali eto srce vuče Bosni – rekao je mladi Jasenko.

Jasenko je upisao i školovanje u Mannheimu. Nedostaje mu još samo jedna godina školovanja pa da sve to završi, a usput radi kao vrsni muzičar i do sada je pratio mnoga poznata imena narodne muzike kada bi gostovali u Nemačkoj,ali i tokom leta u BiH.

- Hteo sam da pokušam, da probam da li bi se opet mogao navići na život u Nemačkoj, upisao i školu, ali jednostavno ne ide. Trebao sam se već nakon skoro tri godine života u Nemačkoj privići na taj život tu,ali nisam. Jednostavno moja čežnja za BiH i Tuzlom u kojoj sam proveo veći deo života bila je jača od samog ostanka u Nemačkoj – govori on.

Na pitanje kakvu perspektivu očekuje ili ima u BiH jer njegova generacija upravo zbog toga što nemaju perspektivu života masovno napuštaju BiH, Jasenko je odgovorio:

- Hoćeš da kažeš da se vraćam u zemlju starijih ljudi? Ali, nisam se ja baš tek tako na taj moj povratnički korak u BiH odlučio pre nego što sebi nisam obezbedio neku perspektivu. Imat ću u Tuzli jako adekvatan posao za mene, radiću od ponedjeljka do petka, a vikendom ću opet moći da odlazim na svirke, pa čak da dolazim i u Nemačku ,a što već i činim. Posao mog života je vožnja kamiona, to sam radio i u Nemačkoj, a sada ću u Tuzli raditi u jednoj špediterskoj firmi u kojoj je obavezan nemački jezik. Muzika i dalje ostaje moj život, a leti svi pevači pevaju u BiH, pa tako će dolaziti Ajša Kapetanović, Benjamin Kličić, Selma Bajrami, a i moj menadžer Hilmo Peljto. Nažalost mojim odlaskom gubim boravišnu vizu u Nemačkoj. Kada sam išao u njihovu ustanovu da se odjavim, odmah su me pitali da nije bio neki problem, zbog čega napuštam zemlju. Kada sam im objasnio, od srca su me podržali i dali mi šansu , da ako se predomilsim za par godina opet mogu da se vratim. Mama je zbog moje odluke bila ljuta, razočarana,ali je na kraju shvatila – govori, piše Ekspanzija.com.

Adi Đokić je Jasenku poželeo svaku sreću u BiH, a Jasenko Omerović je Adiju rekao da se izbori da kada je već došao i Nemačku pokuša da ostavri svoje snove,a BiH ga uvek čeka.

Nesumnjivo da će Adiju na početku biti teško, ali uz njegovu verenicu i buduću suprugu poznatu pevačicu Ajšu Kapetanović život u Nemačkoj će mu biti olakšan, a odmah po dolasku uz Ajšinu pomoć pronašao je posao u svom zanatu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.