DŽIHADISTI IZ BOSNE POZVALI NA KLANJE HRIŠĆANA: Nisu ni slutili šta će ih čekati nakon toga!
Keserović i Kasupović se terete za terorizam, Foto: EPA/STR, Ilustracija

STIGLA IH KAZNA

DŽIHADISTI IZ BOSNE POZVALI NA KLANJE HRIŠĆANA: Nisu ni slutili šta će ih čekati nakon toga!

Prema podacima obaveštajne službe BiH, 241 odrasla osoba i osamdesetoro dece iz Bosne i bosanske dijaspore otišlo je u Siriju i Irak u periodu od 2012. do 2016. godine

Objavljeno:

Dvojica muškaraca islamske veroispovesti iz Bosne i Hercegovine koji su se borili na strani Islamske države u Siriji, optuženi su za terorizam, javlja Rojters.

Reč je o Jasminu Keseroviću (26) iz Zavidovića i Senadu Kasupoviću (40) iz Grabovca, koji su vraćeni iz Sirije za Bosnu u decembru. Oni su optuženi za organizovanje terorističke grupe, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Keserović, koji je proveo sedam godina u Siriji koristeći ime Muhamed, optužen je i za podstrekivanje na terorizam. On je, noseći uniformu i automatsku pušku, pravio video snimke u kojima je pozivao na ubijanje hrišćana i koje je postavljao na internet. Treći član ove terorističke grupe juče je osuđen zbog učešća u terorističkim aktivnostima.

Prema podacima obaveštajne službe BiH, 241 odrasla osoba i osamdesetoro dece iz Bosne i bosanske dijaspore otišlo je u Siriju i Irak u periodu od 2012. do 2016. godine. Tokom poslednjih nekoliko godina, sud u Bosni osudio je 46 osoba koje su se vratile iz tih zemalja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.