DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA OBJASNILA GRAĐANIMA JAKO BITNU STVAR: Ovi simptomi su bitni!
Nevenka Todorović je apelovala na građane Banja Luke, Foto: Youtube printscreen

APEL!

DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA OBJASNILA GRAĐANIMA JAKO BITNU STVAR: Ovi simptomi su bitni!

Štab je doneo novi set mera za sprečavanje širenja virusa korona u gradu

Objavljeno: 15:17h

Za poslednja 24 časa banjalučkom Domu zdravlja javilo se 13 osoba sa simptimima sličnim gripu i 310 lica sa simptomima akutne respiratorne infekcije.

Skrenula bih pažnju sugrađanima da nema potreba da se plaše bilo kakvog respiratornog simptoma koji imaju, kašlja, malaksalosti, povišene temperature, groznice, sve su to uobičajene tegobe koje mogu biti povezane sa trenutnim virusom gripa i drugim akutnim respiratornim infekcijama – poručila je direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije, piše Srpskainfo.

Štab je doneo novi set mera za sprečavanje širenja virusa korona u gradu, ali Todorovićeva naglašava da sugrađani i dalje ne trebaju sami nositi zaštitne maske.

– Dobiće je kada dođu u ambulantu, kada doktori i medicinske sestre procene da treba da je nose. Zaština oprema je sada izuzetno važna za zdravstvene radnike – izjavila je ona.

Poručila je još jednom da su svi kapaciteti Doma zdravlja na raspolaganju građanima, te ujedno zamolila sugrađane da bez preke potrebe ne dolaze u zdravstvene ustanove kako bi se pomoć mogla ukazivati onima kojima je stvarno potrebna.

Građani koji su putovali u zemlje koje su ugrožene korona virusom, prvo bi trebalo da se jave telefonom higijensko-epidemiološkoj službi, a potom svom porodičnom doktoru gde će dobiti sva važna uputstva.

Ukoliko ste putovali u zemlje sa raširenim korona virusom, ili vam trebaju bilo kakve druge informacije u vezi sa korona virusom, možete pozvati besplatan info broj: 0800 50 555.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.