ZATVARAJU SE SVE ŠKOLE I FAKULTETI U REPUBLICI SRPSKOJ: Zemlja zbog KORONAVIRUSA uvodi nova pravila!
Radovan Višković, Foto: Beta / Slobodan Miljević

EPIDEMIJA NA BALKANU

ZATVARAJU SE SVE ŠKOLE I FAKULTETI U REPUBLICI SRPSKOJ: Zemlja zbog KORONAVIRUSA uvodi nova pravila!

Višković je naglasio da situacija nije dramatična i da nema razloga za paniku te da se sve mere sprovode zbog prevencije širenja koronavirusa.

Objavljeno:

Premijer Republike Srpske Radovan Višković saopštio je danas da se zbog koronavirusa zatvaraju sve osnovne i srednje škole u tom bh. entitetu u narednih 21 dan počevši od sutra.

Takođe, sva sportska takmičenja će se održavati bez prisustva publike.

On je pozvao sve građane da prate instrukcije koje dolaze od struke odnosno od institucija i zdravstvenih radnika. Višković je naglasio da situacija nije dramatična i da nema razloga za paniku te da se sve mere sprovode zbog prevencije širenja koronavirusa. - Preduzećemo i sa Većem ministara BiH i sa Graničnom policijom BiH određene mere na granici kako bi kontrolisali ulazak ljudi i kako bi skrenuli pažnju na proceduru koje moraju poštovati, a posebno ako dolaze iz zaraženih područja kako bi određeni period proveli u karantinu - rekao je entitetski premijer. On je kazao da neodgovorno ponašanje pojedinaca može zaraziti osobe koje se mogu pronaći na mestu gde boravi zaraženi. - Prateći šta rade zemlje u okruženju, Srbija je preduzela slične mere i mi smo danas odlučili da je sada najbolje poduzeti ove mere, a posebno u zaštiti najmlađe populacije, a to su učenici u osnovnim i srednjim školama, kao i studenti na fakultetima - rekao je.

On je savetovao svima da što manje izlaze vani i da tako pomognu u sprečavanju širenja virusa. - Sportske aktivnosti u RS-u će biti održavane pred praznim tribinama - istakao je te dodao da je bolje delovati preventivno nego lečiti posledice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.