DODIKU PRETILI SMRĆU U UŽIVO PROGRAMU: Galijašević otkrio ko je NAJODGOVORNIJI za pretnje! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

loše vesti

DODIKU PRETILI SMRĆU U UŽIVO PROGRAMU: Galijašević otkrio ko je NAJODGOVORNIJI za pretnje! (VIDEO)

Kreirana je atmosfera sukoba

Objavljeno:

Poziv na ubistvo srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika je posledica atmosfere sukoba koja je kreirana u Republici Srpskoj, kaže ekspert za terorizam i ekstremizam Dževad Galijašević.

- Kreirana je atmosfera sukoba. Spolja to rade stranci, na unutrašnjem planu to rade pojedine srpske partije – SDS i PDP. One stvaraju atmosferu da je najveći problem za Srbe Milorad Dodik. Uopšte ih ne zanima da li će Republika Srpska izgoreti u njihovom obračunu sa SNSD i sa Dodikom – rekao je Galijašević.

Kako je dodao, oni su zapravo partneri Izetbegovićeve politike.

- Rezuiltat te politike je ta mržnja prema Dodiku – istakao je Galijašević i dodao da se uvek pitao kako se desilo da u vreme NDH, dok se sprovodi genocide na Srbima, tri Srbina budu ministri, a njih i šest ili devet generali, ali da postoje ljudi koji su na to spremni.

Govoreći o migrantskoj krizi, on je ocenio da migranti predstavljaju realnu pretnju.

- Turska ovo radi iz očajanja. Puno je uložila u destabilizaciju Bliskog istoka. Mnoge terorističke organizacije ustvari su rezultat turskog delovanja – naveo je Galijaševi i dodao da su civili u Idlibu zapravo taoci Nusra fronta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.