POLICIJA GA ZAUSTAVILA BEZ DOZVOLE: Kada su mu izmerili nivo alkohola u krvi, SLEDILI SU SE NA MESTU
U prvoj polovini februara PU Gradiška već privremeno oduzela šest automobila, zbog teških saobraćajnih prekršaja, Foto: Printscreen / Društvene mreže

pooštrene mere

POLICIJA GA ZAUSTAVILA BEZ DOZVOLE: Kada su mu izmerili nivo alkohola u krvi, SLEDILI SU SE NA MESTU

Mirko B. (37) višestruki prestupnik u saobraćajnim prekršajima

Objavljeno:

Srbačka policija uhapsila je Mirka B. (37) iz Sitneša i privremeno mu oduzela automobil "golf 2" kojim je pijan počinio više saobraćajnih prekršaja, a alko-testiranjem mu je izmereno čak 3,15 promila alkohola u krvi.

U PU Gradiška navode da je patrola u ponedeljak u 22.15 u Sitnešima kontrolisala "golf 2" kojim je upravljao Mirko B.

- Kontrolom je utvrđeno da je automobil neregistrovan, bez tablica, i da vozač M. B. upravlja vozilom pre sticanja prava na upravljanje. Alko-testiranjem kod vozača je utvrđeno 3,15 promila alkohola u organizmu - saopšteno je iz PU Gradiška.

U policiji navode da su zbog počinjenih težih saobraćajnih prekršaja, za koje su propisane zaštitne mere, kao i bojazni da će nastaviti s prekršajima lišili slobode vozača i privremeno mu oduzeli automobil.

- Vozilo je oduzeto i zbog činjenice da je M. B. višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u registru kazni - navode u policiji.

Nezvanično saznajemo da se radi o neplaćenim kaznama u iznosu od oko 4.000 KM. Nakon otrežnjenja i noći, prespavane u Policijskoj stanici, Mirko B. je pušten na slobodu. Osnovnom sudu u Gradišci protiv njega će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postuka zbog počinjenih saobraćajnih prekrašaja.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakona, kako bi svoju i bezbednosti drugih građana podigli na što veći nivo - navode u PU Gradiška.

Oduzeto šest vozila

U prvoj polovini februara PU Gradiška već privremeno oduzela šest automobila, zbog teških saobraćajnih prekršaja. Vozila su i tada oduzeta od vozača koji su višestruki prestupnici i imaju veće iznose neplaćenih kazni za saobaćajne prekršaje.

Otkriveni su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja u kojoj je 901 vozač kažnjen zbog prebrze vožnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.