OTCEPLJENJE REPUBLIKE SRPSKE JE MOGUĆE! A ONDA DOĐU STRANCI I KAŽU DA NE VREDI: Dodik objasnio šta se dešava u RS
Milorad Dodik, Foto: AP

politička kriza u bosni i hercegovini

OTCEPLJENJE REPUBLIKE SRPSKE JE MOGUĆE! A ONDA DOĐU STRANCI I KAŽU DA NE VREDI: Dodik objasnio šta se dešava u RS

Mi ćemo samo imati svoj stav, hoćemo li glasati za ili protiv to je naša stvar, ali ne blokiramo- rekao je Dodik

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da nema plan za otcepljenje Republike Srpske, ali nije isključio mogućnost da se to desi.

"Ta priča o otcepljenju je mogućnost koju ne isključujemo, ali mi preferiramo Ustav i ono što u njemu piše. Mi možemo prihvatiti BiH s njenim Ustavom, a onda nam dodju stranci, koji ovde upravljaju godinama i kažu 'to ne vredi', da moramo napraviti aranžmane, a oni su mimo Ustava", kazao je Dodik u intervjuu za regionalnu N televiziju.

Upitan da li ne ide ka otcepljenju RS, jer za to nema podršku ni predsednika Srbije Aleksandra Vučuća, on je odgovorio: "Jeste li ga pitali?", a potom naveo da je Vučić, "naravno protiv bilo kakvog urušavanja teritorijalnog integriteta BiH".

Dodik je demantovao da srpski predstavnici blokiraju rad institucija BiH, navodeći da će svi predstavnici iz RS dolaziti na sednice Predsedništva, parlamenta BiH i Saveta ministara BiH.

"Mi ćemo samo imati svoj stav, hoćemo li glasati za ili protiv to je naša stvar, ali ne blokiramo. To je nakaradna konstrukcija propagatora koji govori o blokadi", istakao je on.

Srpski član Predsedništva je dalje rekao da Srbi hoće Dejtonski ustav i da će prihvatiti BiH zasnovanu na tom ustavu.

"Uveren sam da će se pokazati da BiH ne može egzistirati, to nije moja mržnja ili hir, to je moja procena. Zašto Amerikanci podržavaju BiH kojom su Bošnjaci nezadovoljni, jer nisu dobili sve, u kojoj su Srbi nezadovoljni, Hrvati devastirani u političkom smislu sa stajališta prava", dodao je on.

Prema njegovim rečima, čak i uz ogromne intervencije medjunarodne zajednice, od Bosne i Hercegovine se nije napravila funkcionalna zemlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.