UMRO TIFA! Muzičar nas napustio u 57. godini života!
Samir Obarčanin Tifa preminuo je juče u 57. godini života, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

UMRO TIFA! Muzičar nas napustio u 57. godini života!

Evocirane su uspomene na istaknutog muzičara i prosvjetnog radnika koji je ostavio veliki pečat u gradu na Drini

Objavljeno: 22:22h

Goražde se danas oprostilo od uglednog profesora i muzičara Samira Obarčanina Tife koji je iznenada preminuo juče u 57. godini života.

Brojni građani, kolege, prijatelji, članovi porodice te njegovi bivši učenici, prisustvovali su komemoraciji priređenoj u velikoj sali Centra za kulturu.

Evocirane su uspomene na istaknutog muzičara i prosvjetnog radnika koji je ostavio veliki pečat u gradu na Drini, a ispraćen je pesmom “Zašto sve što je lijepo ima kraj” Olivera Dragojevića, što je bila njegova želja.

foto: Fena

Između ostalog, Obarčanin je komponovao muziku za najlepšu pesmu kojom je Goražde opisno u stihovima novinara Slavka Klisure “Snivaj Goražde” koja je svojevrsna himna ovog grada već više od četiri decenije.

Samir Obarčanin rođen je 10. maja 1963. godine u Goraždu. Posle završene osnovne škole upisuje Srednju muzičku školu u Sarajevu i bio je prvi stipendist Gradskog muzičkog centra (GMC) Goražde. Pet godina radio je kao nastavnik muzičke kulture u Vitkovićima a 1989. počeo je raditi u Osnovnoj muzičkoj školi “Avdo Smailović” u kojoj je proveo celi radni vijek.

S kolegicom Belkisom Vehabović obnovio je rad ove ustanove najteže ratne 1994.godine i bio njen rukovodilac tokom najtežih dana agresije na BiH. Bio je i prvi direktor ove škole nakon rata i osnivač prvog ženskog hora koji je zabilježio nastupe u cijeloj Evropi te osvajao nagrade.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.