LANA BIJEDIĆ JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO? Strani forenzičar tvrdi da ima dokaze, ali se brzo pojavila PRAVA ISTINA!
Lana je ubijena 6. oktobra, Foto: Društvene mreže

LAŽNE INFORMACIJE

LANA BIJEDIĆ JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO? Strani forenzičar tvrdi da ima dokaze, ali se brzo pojavila PRAVA ISTINA!

Naime, pojedini mediji objavili su informaciju da je nesrećna devojka izvršila samoubistvo te da postupajući tužilac i komesar vode istragu o ubistvu na svoju ruku, pisao je Avaz

Objavljeno:

Skoro pet meseci ubica Lane Bijedić je na slobodi, a rasvetljavanju ovog zločina ne ide u prilog ni činjenica da u MUP-u ZHK vlada ogroman unutrašnji sukob u koji su uvučeni postupajući tužilac Josip Aničić i komesar Milan Galić te vodeći tim istražitelja.

Naime, pojedini mediji objavili su informaciju da je nesrećna devojka izvršila samoubistvo te da postupajući tužilac i komesar vode istragu o ubistvu na svoju ruku, pisao je Avaz.

Pozivajući se na sastanak u MUP-u ZHK od 12. februara, objavljeno je da je jedna od vodećih stručnjakinja iz oblasti genetike i veštakinja FUP-a došla u sukob s tužiocem Aničićem tvrdeći da svetski poznati forenzičar Džon Klark poseduje dokaze da se radi o samoubistvu te je insistirala da ga angažuju.

Više izvora iz Centra za forenziku FUP-a kategorički je negiralo da su veštaci na sastanku govorili o bilo čemu osim o svojim nalazima, te da se plasiraju brutalne laži o sukobu s tužiocem i navodima o samoubistvu.

foto: Printscreen/facebook

Nakon što je u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona otvorena internu istraga o plasiranju neistinitih informacija sa sastanka od 12. februara, a u kojima se tvrdilo da je Lana Bijedić, počinila samoubistvo, iz FUP-a, čiji veštaci učestvuju u istrazi "Avaz" je dobio zvanični stav o njihovoj ulozi u ovom predmetu.

- Veštaci Centra za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije u sklopu planiranih aktivnosti, učestvovali su na radnom sastanku u MUP-u ZHK, a koji je bio posvećen istrazi u vezi smrti Lane Bijedić. Tom prilikom veštaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze sprovedenih veštačenja, te drugih provedenih aktivnosti. Istovremeno uvažavajući i odrednice specifične za forenzičko kriminalističke istrage, davali su i određene predloge i sugestije, svakako sve sa ciljem rasvetljavanja svih činjenica vezanih za smrt Lane Bijedić - naveli su u odgovoru na upit "Avaza" iz FUP-a.

Takođe su naveli da tokom razgovora i sprovedenih analiza razgovaralo se o nizu značajnih parametara, uključujući i mogućnosti dodatnih aktivnosti u okviru postojeće istrage.

- Veštaci nisu, niti im je to u delokrugu rada spominjali kvalifikaciju dela, odnosno događaja. Tokom sastanka nije došlo do verbalnog sukoba između veštaka i prisutnih tužilaca, čak štaviše veštaci su ostvarili iznimno kvalitetnu i korektnu komunikaciju, kako sa prisutnim tužiocima, tako i predstavnicima KMUP-a ZHK, koji su se veštacima zahvalili na stručnom i profesionalnom radu. Za sve ostale informacije možete se obratiti Tužiteljstvu ZHK. - kažu na kraju odgovora iz FUP-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.