DODIK I CVIJANOVIĆEVA BOJKUTUJU SVE INSTITUCIJE: Neće da sarađuju dok se ne ispuni OVAJ USLOV! (VIDEO)
Željka Cvijanović, Foto: Youtube printscreen / RTRS

DRAMA U RS

DODIK I CVIJANOVIĆEVA BOJKUTUJU SVE INSTITUCIJE: Neće da sarađuju dok se ne ispuni OVAJ USLOV! (VIDEO)

Predsednica Srpske je rekla da su oba zaključka donesena jednoglasno

Objavljeno:

Predstavnici Republike Srpske obustaviće rad u odlučivanju u zajedničkim institucijama, dok ne bude usvojen novi zakon o Ustavnom sudu, najavila je predsednica RS Željka Cvijanović.

Nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da je to prvi zaključak sastanka.

Predstavnici Srpske obustavljaju učešće u odlučivanju na nivou BiH dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu BiH, u kojem neće biti stranih sudija u tom sudu.

Drugi zaključak je da će biti zatraženo održavanje hitne sednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsednica Srpske je rekla da su oba zaključka donesena jednoglasno.

- Želeli smo da čujemo mišljenje zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, te smo postigli saglasnost i doneli dva zaključka - navela je Cvijanovićeva, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u ponedeljak, 17. februara biti održana posebna sednica Narodne skupštine RS, na čijem dnevnom redu će se naći odluke Ustavnog suda BiH.

- Ako do tada problem ne bude rešen, povući će se srpske sudije iz Ustavnog suda BiH - rekao je Dodik za Alternativnu tv.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.