PREMA ISLAMU, ŽENA NE SME DA PUTUJE SAMA OD SARAJEVA DO ZENICE: Objašnjenje je jako čudno! (VIDEO)
Safet Kuduzović, Foto: Twitter printscreen

DR SAFET KUDUZOVIĆ

PREMA ISLAMU, ŽENA NE SME DA PUTUJE SAMA OD SARAJEVA DO ZENICE: Objašnjenje je jako čudno! (VIDEO)

Dr Kuduzovića, koji je titulu stekao na jordanskom univerzitetu, pitali su da li žena sme sama da ode do Zenice, iz Sarajeva

Objavljeno:

Poznato je da je islam religija u kojoj žene imaju strogo određenu ulogu, i da su u većini sfera života zavisne od muškarca.

Tačnije, prema nekim interpretacijama islama, žena za mnoge stvari mora da pita za dozvolu muškarca, a takođe mnoge stvari ne sme da radi bez muške pratnje.

Iako je takva tradicija zastrala, i mnogi muslimani ne žive pod takvim pravilima, ipak postoje mnogi koji se nje i dalje drže. Jedan od njih je dr Safet Kuduzović, islamski učenjak koji na društvenim mrežama "uči ljude islamskim vrednostima".

Oni koji ga slušaju takođe mu postavljaju i pitanja, a jedno je, za merilo današnjih vremena i 21. veka, posebno šokantno, dok je objašnjenje još "bizarnije".

Dr Kuduzovića, koji je titulu stekao na jordanskom univerzitetu, pitali su da li žena sme sama da ode do Zenice, iz Sarajeva.

Ovo je bio odgovor:

- Može definitivno, a li da li po šerijatski sme putovati sama? Zenica je negde na granici učenjaka, kažu da je put približno 80 kilometara, pa bi Zenica spadala pod put. I vidim veliki broj daja koje dolaze na maze ovde u Sarajevo i tretiraju to putem. Boijim se da je to zabranjeno.

Najzad Kuduzović zaključuje da je tu samo razdaljina problem - a da je u pitanju neko drugo mesto, onda bi mogla.

Naravno, komentari za ovo nelogično pravilo bili su uglavnom negativini.

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.