DOK SAM JA OVDE, BOSNA IM SE NIKADA NEĆE PRIDRUŽITI: Dodik poslao snažnu poruku koja će Srbiju oduševiti!
Milorad Dodik, Foto: Pritnscreen

oglasio se

DOK SAM JA OVDE, BOSNA IM SE NIKADA NEĆE PRIDRUŽITI: Dodik poslao snažnu poruku koja će Srbiju oduševiti!

On je naveo da NATO nigde nije potvrdio da je dobio ANP niti da se radi o aktivaciji MAP-a

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da nema prejudiciranja članstva BiH u NATO i da će za svaku eventualnu odluku o NATO integracijama BiH biti neophodna nova odluka Predsedništva BiH i Predstavničkog doma parlamenta BiH.

"Dok moji ljudi sede u Predstavničkom domu i ja u Predsedništvu BiH ništa se neće pomeriti prema integraciji u NATO", kazao je Dodik novinarima posle sednice Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je lider.

On je dodao da neće biti knjiženja vojne imovine na državu BiH, što je jedan od uslova iz ANP-a, odnosno, kako tvrdi opozicija u RS, iz Programa reformi, koji je 23. decembra dostavljen u sedište NATO u Briselu, mesec dana nakon što je taj dokument usvojilo Predsedništvo BiH.

"NATO je prošle godine rekao da će aktivirati Akcioni program za članstvo (MAP) pod uslovom da se dostavi Godišnji nacionalni plan (ANP). Taj Akcioni plan nije dostavljen", kazao je Dodik.

On je naveo da NATO nigde nije potvrdio da je dobio ANP niti da se radi o aktivaciji MAP-a.

Govoreći o funkcionisanju vlasti na nivou BiH, u kojoj je i SNSD, Dodik je ocenio da tu vlada "opšti zastoj i opšte nepoverenje i da organi koji su konstituisani na tom nivou ne ostvarjuju nikakve reazultate".

"Nepoverenje je u pogledu ispunjavanja dogovorenih obaveza i u samom imenovanju kadrova u Savetu ministara i na nekim nižim nivoima", naglasio je on.

Naveo je primer blokade rada Centralne banke BiH, naglašavajući da "federalna strana favorizuje samo jedno rešenje", odnosno da ne žele popunu Upravnog odbora Centralne banke u kome trenutno nema Srba.

Prema njegovim rečima, bošnjačka strana opstruiše imenovanje srpskih kadrova u zajedničkim institucijama i agencijama BiH, zbog čega će SNSD, kako je najavio, u narednim sedmicama razmotriti zaustavljanje svih svojih aktivnosti u vlasti na nivou BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.