UPAO JE U KANCELARIJU I ODVALIO MU ŠAMARČINU: Poslanik nasrnuo na predsednika, policija odmah intervenisala
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

incident

UPAO JE U KANCELARIJU I ODVALIO MU ŠAMARČINU: Poslanik nasrnuo na predsednika, policija odmah intervenisala

Napad zbog inicijative za osnivanje Opštine Kozarac

Objavljeno:

Narodni poslanik Milan Tubin (SDS) danas je fizički nasrnuo i ošamario predsednika Boračke organizacije grada Prijedora Zorana Predojevića.

Prema prijavi i iskazu svedoka, napad se dogodio danas oko 11.30 časova u Predojevićevoj kancelariji. Napad je navodno bio motivisan dešavanjima na Skupštini grada Prijedora gde je traženo da se sa dnevnog reda povuče inicijativa za osnivanje Opštine Kozarac, ali je za taj predlog glasalo 14 od potrebnih 16 odbornika. Suzdržana su bila dva odbornika SDS među kojima i Slavko Švraka, inače član BO Prijedor.

Zoran Predojević, za "Novosti", kaže da mu je Tubin "upao" u kancelariju tražeći da "osudi" ponašanje odbornika Slavka Švrake, iako on u lokalnom parlamentu ne zastupa BO već SDS.

- Bez poziva je došao u moju kancelariju i udario mi šamar. Posle toga je psujući i preteći otišao iz kancelarije. Sve sam prijavio policiji i dao izjavu. Predsedništvo BO će zauzeti stav i tražiti da se Tubin kazni - kaže Predojević.

Tubin je na konferenciji za medije tvrdio da nije tačno da je fizički nasrnuo na Predojevića, već da je bilo suprotno.

- Bio sam kod njega u kancelariji. Bili smo sami i on je pokušao da me udari i naravno morao sam se braniti. U toj odbrani možda sam ga i gurnuo, ali se više i ne sećam toga - rekao je Tubin.

Tvrdi da mu se Predojević unosio u lice, čim je ušao u kancelariju.

- Nisam ga ošamario! On je mene pokušao ošamariti. Izmakao sam se, malo me zapeo i to je to. Pretio mi je, govoreći: "Sačekaj pet minuta da donesem pištolj". Sklonio sam se i izašao - kaže Tubin.

Sukob Skupština Grada Prijedora

On je potvrdio da je celi događaj posledica dešavanja u lokalnom parlamentu i glasanja da li inicijativa o Kozarcu kao opštini treba da bude na dnevnom redu.

- Predojević je sam sebi dao za pravo da podrži tu inicijativu i urgira kod određenih ljudi da Kozarac dobije opštinu. Taj čovek je đavo srpskog naroda. Zašto to radi? To ne odgovara borcima VRS, čiji sam član bio od 1992. - rekao je Tubin, navodeći da Predojević zastupa interese DNS i Marka Pavića, i da to ne bi smeo kao predsednik BO.

Reagovala policija

U PU Prijedor navode da su intervenisali nakon prijave da je u prostorijama BO Prijedor M. T. fizički napao Z. P.

- Policijski službenici preduzimaju sve potrebene mere i radnje na utvrđivanju okolnosti navedene prijave kao i prekršajne odgovornosti osobe koja je narušila javni red i mir - rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.