IZDATO HITNO NAREĐENJE GRAĐANIMA ZBOG ZAGAĐENJA! Dobro se informišite pre nego što kročite u OVAJ GRAD!
Građanima koji pate od respiratornh poremećaja se posebno savetuje da izbegavaju putovanje u Sarajevo., Foto: EPA/Fehmir Demir

štite svoje građane

IZDATO HITNO NAREĐENJE GRAĐANIMA ZBOG ZAGAĐENJA! Dobro se informišite pre nego što kročite u OVAJ GRAD!

U upozorenju se savetuje građanima Rumunije da se pre putovanja informišu o nivou zagađenja i koncentracijama prašine

Objavljeno: 18:36h

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije objavilo je upozorenje za sve građane koji nameravaju putovati u BiH da je u ovoj državi visokog nivoa zagađenja, te da budu oprezni.

U upozorenju se savetuje građanima Rumunije da se pre putovanja informišu o nivou zagađenja i koncentracijama prašine, a građanima koji pate od respiratornh poremećaja se posebno savetuje da izbegavaju putovanje u Sarajevo.

Asistent na programu Energija i klimatske promene u Centru za životnu sredinu, Igor Kalaba, kazao je da je ovo još jedna potvrda ozbiljnosti problema zagađenja vazduha, i pokazatelj da se, pored najvažnijih posledica vezanih za zdravlje građana, itekako odražava i na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

– Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije nam je na ovom primeru pokazalo kako to izgleda kad, umesto poricanja problema, nadređene institucije odluče da deluju što brže u svrhu zaštite svojih građana i građanki – istakao je Kalaba, piše Srpskainfo.

On je dodao da se ovakva upozorenja, inače, najčešće izdaju u slučajevima opasnosti za bezbednost državljana vezanim za zaraćene zone, terorističke napade, ili ekstremne vremenske nepogode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.