RAZBOJNICI OTELI PAZAR OD 20.000: Policija traga za ljudima koji su ga opljačkali pod pretnjom PIŠTOLJEM!
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

ISTRAGA U TOKU

RAZBOJNICI OTELI PAZAR OD 20.000: Policija traga za ljudima koji su ga opljačkali pod pretnjom PIŠTOLJEM!

Razbojništvo se dogodilo u ponedeljak oko 17 časova

Objavljeno:

Banjalučka policija traga za dvojicom razbojnika koji su pod pretnjom pištoljima opljačkali radnika privatne firme i oteli mu oko 20.000 maraka pazara koje je nameravao da položi u banku.

Razbojništvo se dogodilo u ponedeljak oko 17 časova ispred ulaza u NLB banku kod stare autobuske stanice u centru Banjaluke. Izvor blizak istrazi otkriva da su se razbojnici motociklom skuterom dovezli do banke, te da su obojica bili maskirana motociklističkim kacigama.

- Razbojnici su sačekali da radnik dođe pred banku i čim je izašao iz službenog vozila u njega su uperili pištolje, tražeći da im preda torbe s novcem. Radnik je torbe spustio na zemlju. Kada je video da su razbojnici spustili oružje, to je iskoristio, zgrabio jednu torbu i utrčao u banku - priča izvor blizak istrazi.

Razbojnici su nakon toga s jednom torbom seli na skuter i odvezli se prema Parku Petar Kočić i pobegli. Pljačku su snimile i nadzorne kamere sa obližnjih objekata i snimci su izuzeti kako bi se preko njih pokušao utvrditi identitet razbojnika.

U policiji sumnjaju da je pljačka bila "tipovana", jer su razbojnici očigledno imali informaciju da radnik nosi veći iznos novca, a znali su i tačno vreme kada mogu očekivati njegov dolazak u banku.

Zanimljivo je i da je identična pljačka izvršena je u novembru 2017, samo stotinjak metara dalje od NLB banke. Tada su dvojica maskiranih razbojnika, usred bela dana, od V. K. oteli oko 100.000 KM. Žrtvu su sačekali da izađe iz menjačnice, a nakon pljačke su pobegli na skuteru.

U decembru iste godine na sličan način je opljačkana Unikredit banka u naselju Obilićevo. Tada su dva razbojnika maskirana motociklističkim kacigama utrčala u poslovnicu i preteći pištoljem razoružali radnika obezbeđanja, da bi od radnika na šalteru ukrali između 10.000 i 15.000 maraka. Nakon pljačke pobegli su skuterom. Nijedna od ovih pljački nije rasvetljena, a u policiji na odbacuju mogućnost da se radi o istim razbojnicima.

Istraga u toku

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić kaže da se razbojništvo dogodilo u Ulici Milana Tepića, a izvršila su ga dva maskirana i naoružana razbojnika.

- Razbojništvo je izvršeno nad radnikom privatnog preduzeća, koji nije povređen. PU Banjaluka preduzima sve istražne radnje u cilju pronalaženje izvršilaca i rasvetljavanja tog krivičnog dela - rekla je Mučibabićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.