DECA VELIČAJU ČETNIKE U OSNOVNOJ ŠKOLI U SREBRENICI: Pokazali četnička obeležja, a potom se pohvalili na INSTAGRAMU
Svi su bili u šoku, Foto: Printscreen

da li su realni?

DECA VELIČAJU ČETNIKE U OSNOVNOJ ŠKOLI U SREBRENICI: Pokazali četnička obeležja, a potom se pohvalili na INSTAGRAMU

Iz tog razloga, prema saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, deca srebreničkih imama nisu išla u školu, niti su prisustvovala svečanosti

Objavljeno:

Sramotne scene zabeležene su danas tokom proslave krsne slave Svetog Save u osnovnoj školi u Srebrenici. Tokom proslave, u učionici pravoslavne veronauke, devetoro dečaka sa četničkim obeležjima se "pohvalilo" na društvenim mrežama.

Iz tog razloga, prema saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, deca srebreničkih imama nisu išla u školu, niti su prisustvovala svečanosti.

- Diskriminacija je neprihvatljiva po bilo kojoj osnovi, a pogotovo na nacionalnoj i verskoj osnovi. Stoga naša deca neće biti prisutna na današnjim svečanostima, a na ostalim roditeljima je da odaberu hoće li im deca ići na današnji i slične događaje-poruka je srebreničkih imama, čija deca pohađaju Prvu osnovnu školu u Srebrenici.

Kako je svečanost protekla možete videti na priloženoj fotografiji sa današnje proslave u osnovnoj školi, iz učionice pravoslavne veronauke, objavljenoj na društvenim mrežama.

foto: Printscreen Instagram

Tim povodom oglasio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damir Peštalić:

- Upravo zbog ovakvih i sličnih nastupa koji se ponavljaju godinama upozoravali smo na sve veću popularnost veličanja zločinaca i vređanja žrtava genocida. Nemoguće je da direktor, pedagog i psiholog škole ne prate šta učenici rade po društvenim mrežama - poručio je Peštalić za Preporod.info.

On je izrazio svoju zabrinutost za ovakvo ponašanje koja plaše bošnjačku decu u Srebrenici.

- Pozivamo nadležne institucije da spreče i kazne odgovorne za današnji incident u školi u Srebrenici, kojima se veličaju oni koji su počinili genocid u Srebrenici- kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

- Nama je žao da direktor škole i ostali zaposleni ignorišu činjenicu da je većina naše dece u školi, a da naša deca, ni na koji način nisu u nacionalnom ili verskom smislu prezentirana. Mi nemamo ništa protiv toga da se obeležava Dan škole, ali to treba da bude datum koji svima odgovara i koji je neutralan, a ne da se samo veže za srpski narod i srpske svece - poručili su iz MIZ Srebrenica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.