MANIJAK IZ BOSNE SLAO MALOLETNICI GOLIŠAVE SNIMKE: Radovan uhapšen zbog pedofilije, OVDE JE PAO!
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

razotkriven

MANIJAK IZ BOSNE SLAO MALOLETNICI GOLIŠAVE SNIMKE: Radovan uhapšen zbog pedofilije, OVDE JE PAO!

Iza profila devojčice krili su se članovi organizacije "Stop pedofilima", koji su razotkrili manijaka i objavili sporne prepiske na društvenim mrežama

Objavljeno:

Banjalučka policija privela je Radovana Šikanića (50) iz tog grada zbog sumnje da je na "Fejsbuku" slao svoje golišave fotografije i snimke na profil navodne 13-godišnjakinje.

Iza profila devojčice krili su se članovi organizacije "Stop pedofilima", koji su razotkrili manijaka i objavili sporne prepiske na društvenim mrežama.

Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka, kaže da je osumnjičeni identifikovan, i da je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično delo iskorišćavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela seksualnog zlostavljanja ili iskorišćavanja deteta.

- Policijski službenici su putem društvenih mreža i medija došli do saznanja da je izvršeno krivično delo. Operativnim radom identifikovan je počinilac R. Š. kod koga su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela - rekla je Mučibabićeva.

Nezvanično saznajemo da je od Šikanića oduzet mobilni telefon sa kojeg se logovao na "Fejsbuk" i "Mesindžer", i "devojčici" slao sporni sadržaj. Sa tim je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo policiji da im, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Iz objavljene prepiske vidljivo je da je Šikanić kontaktirao sa izmišljenom devojčicom insistirajući na dopisivanju iako mu je dala do znanja da ima 13 godina, da je šesti razred, što njemu nije smetalo. Piše joj je da nikome ne sme govoriti da se dopisuje s njim, jer je dosta stariji, a potom joj je slao eksplicitne fotografije i snimke na kojima se "češe" o "ono", navodeći da su to "muške stvari". Navodno je slao i fotografije svog polnog organa i pokušavao je ubediti da komuniciraju video-pozivom, što su članovi grupe odbili zbog "straha da baka ne uđe u sobu".

Razotkrili desetine pedofila

Stranica "Stop pedofilima" funkcioniše tako što njeni članovi naprave profile maloletnica, čekajući da im se jave seksualni predatori. Potom se upuste u dopisivanje i kada to poprimi obeležje krivičnog dela sve javno objave na svojoj fejsbuk-stranici uz obavezno kontaktiranje sa istražnim organima. Na taj način razotkrili su desetine pedofila u regionu, među kojima i dvojicu iz Banjaluke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.