GRADONAČENIK ZAGREBA PRED SUDOM: Bandić nameštao poslove firmama, uzeo TRI MILONA EVRA!
Milan Bandić, Foto: Beta

KORUPCIJA

GRADONAČENIK ZAGREBA PRED SUDOM: Bandić nameštao poslove firmama, uzeo TRI MILONA EVRA!

Krajem oktobra prošle godine sud je potvrdio i novi deo optužnice koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, pa je formalno počelo novo suđenje

Objavljeno:

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas se u nastavku suđenja za korupciju u gradu koji vodi već gotovo neprekidno 20 godina izjasnio da nije kriv za nezakonito dodeljivanje posla zbrinjavanja otpada firmi CIOS.

Suđenje Bandiću, njegovim saradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi na Županijskom sudu u Zagrebu formalno je počelo ispočetka, jer je ranijoj optužnici za korupciju u slučaju "Agram", teškoj oko tri miliona evra, pripojena i optužba da je bez javnog konkursa firmi CIOS Petra Pripuza dodelio posao zbrinjavanja otpada.

Uz Bandića se na optuženičkoj klupi našlo još 15 njegovih saradnika i poslovnih partnera, kao i vlasnik CIOS-a. Svi su se izjasnili da se ne osećaju krivim.

Zagrebačkog gradonačelnika, koji se tereti za više krivičnih dela korupcije, ispred suda su dočekali aktivisti iz građanske inicijative "Zagreb te zove", skandirajući "Lopove, lopove".

Oni su nosili brojne transparente na kojima je, medju ostalim, pisalo "Lopove u zatvor" i "20 godina Bandićevog terora-tražimo pravdu od suda".

Suđenje prate pojedini aktivisti, među kojima i reditelj Dario Juričan koji je na nedavnim predsedničkim izborima bio kandidat i oštro kritikuje Bandića zbog korupcije.

Suđenje Bandiću, njegovim saradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi koji se u aferi "Agram" terete za korupciju tešku oko tri miliona evra počelo je još u oktobru 2018.

Tada su se svi optuženi, uglavnom bivši i sadašnji vodeći ljudi gradske uprave i zagrebačkog holdinga, kao i dva trgovačka društva, izjasnili da se ne osećaju krivim za više krivičnih dela korupcije. Krajem oktobra prošle godine sud je potvrdio i novi deo optužnice koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, pa je formalno počelo novo suđenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.