Skandal Davutoglua na otvaranju Ferhadije: Turci su bili ovde, sada su i biće zauvek! (VIDEO)

obnavljanje džamije

Skandal Davutoglua na otvaranju Ferhadije: Turci su bili ovde, sada su i biće zauvek! (VIDEO)

- Imate 78 miliona prijatelja – naglasio je Davutoglu, a poslao je i poruku da su Turci "bili ovde, da su sada ovde i da će biti zauvek"
Objavljeno: 17:27h
U Banjaluci bi danas trebalo da bude otvorena obnovljena džamija Ferhadija, srušena 1993. godine. premijer Turske u ostavci Ahmet Davutoglu, koji će otvoriti obnovljenu Ferhat-pašinu džamiju.
Meštani u šoku: Ustaški simbol urezan nasred srpskog sela (VIDEO)
Presecanjem vrpce u Banjaluci je svečano otvorena obnovljena Ferhat-pašina džamija i završen zvanični deo programa.
Neka jedinstvo i mir u BiH budu večni, da se nikada više ne ponovi ono što se desilo u BiH i da ove lepe objekte sačuvamo za sve buduće generacije. Današnje otvaranje je važno zbog tri stvari: osećaja savesti, jer kada je srušena džamija to je pogodilo mnoge savest, ali tu savest sada ponovo gradimo, drugo je zbog kulturne baštine, a treće je zbog budućnosti BiH Imate 78 miliona prijatelja
Turci "bili ovde, da su sada ovde i da će biti zauvek". Ferhat-pašine džamije u Banjaluci potvrdio da je generator svih sukoba na Balkanu. - To je govor koji se nije uklopio u druge govore, niti je podržan na bilo koji način, rekao je Galijašević procenivši da se čak 95 odsto njih nije složilo utemeljivač neoosmanizma, što se može videti kroz njegovu knjigu "Strateška dubina: međunarodni položaj Turske", te da je sve vreme pokušavao da vrati Tursku u neoosmanski poredak.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.