SEĆATE SE NESREĆNIKA KOJI JE MORAO U ZATVOR ZBOG SEČE DRVA? Narod je sada za njega učinio nešto BAŠ LEPO!
Fikret Dedić, Foto: Youtube printscreen

DIRNUO REGION

SEĆATE SE NESREĆNIKA KOJI JE MORAO U ZATVOR ZBOG SEČE DRVA? Narod je sada za njega učinio nešto BAŠ LEPO!

Dedića je Opštinski sud u Bosanskoj Krupi početkom novembra osudio na šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog seče nepuna tri metra drva za ogrev u

Objavljeno:

Nova godina biće zaista srećna za Fikreta Dedića, gospodina iz Bužima, mesta u Bosni i Hercegovini.

Nedavno je naime, pušten iz zatvora u Bihaću nakon što su građani na račun Federacije BiH uplatili oko 13.000 konvertibilnih maraka (oko 50.000 kuna).

- Jedva sam čekao dan da napustim zatvor - rekao je Dedić za RTV USK.

Dedića je Opštinski sud u Bosanskoj Krupi početkom novembra osudio na šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog seče nepuna tri metra drva za ogrev u državnoj šumi. I on i supruga Ramiza nezaposleni su i snalazili su se kako znaju.

- Išao je osigurati ogjev za svoju porodicu, a ide u zatvor zbog tri metra drva. Imamo troje maloletne dece i, sad kad je on u zatvoru, u jako smo teškoj situaciji - govorila je nakon izricanja kazne Fikretova supruga Ramiza za Radio Sarajevo.

Novcem je zamenjen preostali deo kazne koji je trebao odslužiti, odnosno svaki su dan koji je trebao provesti u zatvoru do kraja naplatili sa 100 KM.

Fotografija u kojoj se Fikret uoči odlaska u zatvor oprašta od ćerke preplavila je društvene mreže i animirala ljude da pomognu.

foto: Facebook printscreen

Udruženje građana za bolji Sanski Most organizovalo je prikupljanje novca za porodicu Dedić i u tome je, nakon mesec i po dana, i uspelo. Osim što su mu platili slobodu, ljudi su mu platili i jednu kravu.

- Radujemo se Fikretovu izlasku na slobodu jer je zatvor na njega ostavio posledice, pre svega na fizičko zdravlje - rekao je predstavnik udruženja Ermin Karić za Nezavisne novine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.