DOBRINA JE KUKALA DRŽEĆI LOBANJU, JEDINO ŠTO JE OSTALO OD SINA ŽIVKA: Umrla žena sa najstrašnije ratne fotografije
Najstrašniji prizor iz rata, Foto: EPA / Str

užasi rata

DOBRINA JE KUKALA DRŽEĆI LOBANJU, JEDINO ŠTO JE OSTALO OD SINA ŽIVKA: Umrla žena sa najstrašnije ratne fotografije

Sahrana majke Dobrine biće obavljena u ponedeljak na porodičnom groblju u Fakovićima u 13.00 časova.

Objavljeno:

U nedelju je u 82. godini preminula Dobrina Prodanović, majka Živana Prodanovića, čija je fotografija sa njegovom lobanjom obišla svet.

Fotografija Dobrine sa lobanjom, jedinim zemnim ostatkom njenog ubijenog sina, najpotresnije je svedočenje proteklog rata o zločinima koji su učinjeni nad srpskim stanovništvom u Podrinju.

Sahrana majke Dobrine biće obavljena u ponedeljak na porodičnom groblju u Fakovićima u 13.00 časova. Dobrina je 1993. godine zastala pred zemnim ostacima svog stradalog sina, tačnije, pred njegovom lobanjom, pršljenom, tri rebra i levom lopaticom. Odmah je prepoznala po navlaci za zube da je to njemn Živan, momak koji je ubijen sa 24 godine. Obgrlila je lobanju i zakukala.

- Prepoznala sam mog Živana po navlaci za zube, uzela sam njegovu lobanju u šake i cvilela sve dok glas nisam izgubila, a oči mi pobelele. Presudili su mi tog dana, ja sam u grobu već 23 godine - rekla je Dobrina u izjavi za medije 2016. godine.

Živan je stradao u selu Ratkovići kod Srebrenice, pošto su pripadnici tzv. armije BiH upali, palile kuće i ubijali ljude...

Selo, u kom je pre rata živelo 338 Srba je opustelo, a majka nije mogla da smogne snage da se vrati na ognjište gde je odgajala sina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.