UPERIO PIŠTOLJ U LEKARA I VIKNUO: Moje dete nema lekove! Jeziva scena u Sarajevu!
Policija, Foto: Aleksandar Stojanović

JEZIVO

UPERIO PIŠTOLJ U LEKARA I VIKNUO: Moje dete nema lekove! Jeziva scena u Sarajevu!

Međutim, radi se o Denisu Smajloviću, roditelju bolesnog deteta

Objavljeno:

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas se odvijala prava drama gde je roditelj bolesnog deteta na Pedijatriji pištoljem pretio šefu Klinike za pedijatriju.

Kako saznaje Radio Sarajevo radi se o doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, a roditelj je prema nezvaničnim informacijama tražio izmeštanje za dete. Intervenisala je policija MUP Kantona Sarajevo.

Portparol MUP Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić istakao je da policajci vrše provere prijave koja se odnosi na ugrožavanje bezbednosti.

– Postupajući po prijavi E. H. policijski službenici su pronašli i identifikovali osobu koja je na ispitivanju u prostorijama MUP KS – rekao je Hadžiabdić.

Međutim, radi se o Denisu Smajloviću, roditelju bolesnog deteta. On se javio Avazu i ispričao svoju verziju priče.

- Pola godine mi leče dete vezano za štitnu žlezdu i sve vreme govore da je to posledica puberteta. Posle pet meseci jedna doktorka kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gde ustanovljuju da dete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre - kaže na početku ispovesti Smajlović.

Nakon nekoliko sedmica, dete se bolje oseća i vraćaju se u BiH.

- Vraćamo se u BiH i ovde se dete učlanjuje u udruženje, gde dobija lekove za 15 dana. Dolazim ovde i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS-a. Sledeći korak je da se potpisuje izmeštanje deteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I juče mu govorimo na konziliju da imamo lekove još danas, da u sredu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dete izmesti vani. Kažem ja „doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imat ćete problem“ - prepričava ogorčeni roditelj bolesnog deteta.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

- Rekao je „vidimo se sutra“. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: „Doktore, jeste li svesni da moje dete sutra nema lekove?" Kaže on: „Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče“ i počeo je govoriti da nije do njega i smejao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: „Nemoj da te ubijem sada, razumeš!“ Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dete ode, ja sam sakupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge dece jer nije normalno - kaže na kraju Smajlović, prenosi Srpskainfo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.