DODIK OTKRIO SKRIVENE NAMERE MIGRANATA: Predložio je i rešenje
Milorad Dodik, Foto: Beta / Miloš Miškov

OŠTRO

DODIK OTKRIO SKRIVENE NAMERE MIGRANATA: Predložio je i rešenje

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom 

Objavljeno: 02.11.2019. 13:03h
  • 2

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu.

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

"Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati", rekao je Dodik za "Srpskainfo".

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

"Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU", kazao je Dodik.

Prema nkjegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije "koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku".

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media