PRIJAVIO PRODAJU MALOLETNE SESTRE JER NIJE DOBIO ARMANIJEV PRSTEN: Veliki skandal trese Bosnu
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

PRIJAVIO PRODAJU MALOLETNE SESTRE JER NIJE DOBIO ARMANIJEV PRSTEN: Veliki skandal trese Bosnu

Optuženi trojac danas je u Okružnom sudu u Banjaluci izjavio da nije kriv za krivična dela koja su im stavljena na teret

Objavljeno:

Prvi slučaj kvalifikovan kao trgovina decom u Republici Srpskoj prijavljen je jer brat žrtve nije dobio obećani prsten marke “armani”, saznaje Srpskainfo.

Republičko javno tužilaštvo prvu optužnicu za teško krivično delo podiglo je protiv Alije Aljića (51), oca devojčice (13), Muhameda Bosaka (47) i njegovog sina Ismeta Bosaka (19), koji se tereti za obljubu deteta mlađeg od 15 godina.

Optuženi trojac danas je u Okružnom sudu u Banjaluci izjavio da nije kriv za krivična dela koja su im stavljena na teret.

Prema optužnici, Aljić je sa Bosakom u decembru prošle godine dogovorio prodaju svoje maloletne kćerke, koja je obavljena u januaru ove godine. Nakon što je kupio devojčicu, Bosakov sin Ismet ju je odveo na područje Visokog i obljubio.

Slučaj je već u startu pokazao da će biti jako zanimljiv upravo zbog sukoba civilizacija.

Naime, advokatski tim odbrane optuženih Vladimir Kovačević i Aleksandar Jokić pozivaju se na nedavnu odluku Apelacionog suda u Srbiji, koja je vezana za identičan slučaj koji se dogodio.

Smatraju da se u konkretnom slučaju radilo o, kako to zakon definiše, neotklonjivoj pravnoj zabludi, jer su optuženi postupali u skladu sa svojim običajima starim 1.000 godina.

– Sličan postupak vođen je u Srbiji, gde je Apelacioni sud 10. juna ove godine optuženog za isto krivično delo oslobodio krivice. Obrazlažući presudu sud je utvrdio da se radi o neotklonjivoj vrsti pravne zablude, koja Romima nije mogla biti poznata s obzirom da kod Roma vrede drugačija pravila temeljena na običajnom pravu, gde su radnje iz optužnice dozvoljene – objasnio je advokat Kovačević, piše Srpskainfo.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.