DECI NA ULICI DAVAO POKLONE, SVIMA U STARAČKOM DOMU DAO PO 100 MARAKA: Neočekivana poseta ŠEIKA oduševila Derventu!
Šeik oduševio narod, Foto: Youtube printscreen

delio šakom i kapom

DECI NA ULICI DAVAO POKLONE, SVIMA U STARAČKOM DOMU DAO PO 100 MARAKA: Neočekivana poseta ŠEIKA oduševila Derventu!

Šeik Talib je prisustvovao kupu Dervente u latinoameričkim plesovima, zajedno sa čelnim čovekom opštine, Miloradom Simićem, koji je iznenada prispelom gostu poželio dobrodošlicu

Objavljeno:

Četvorodnevna, privatna, poseta prebogatog šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata Derventi izazvala je nesvakidašnju pažnju, uzburkala duhove, ali i, između ostalog, posrećila se najmlađim i najstarijim žiteljima grada na Ukrini.

Više zlatnih satova, telefona i drugih dragocenosti, završilo je u rukama Dervenćana, kao lični dar šeika Talib bin Sakr al Kašimija, a osim dece, koja se tog dana zatekla na ulici, stari i nemoćni u ovdašnjem Staračkom domu, uz simbolično ljubljenje ruku, počašćeni su i sa po 100 maraka.

Takođe, kako navode "Večernje novosti", šeik Talib bi trebalo uskoro da dođe i u višednevnu posetu Beogradu.

Međutim, prvobitno je kao grom iz vedra neba Derventom odjeknula glasina da bi se u šeikovim rukama uskoro mogao naći hotel “Biser” u Derventi, gde se gost iz Katara smestio sa saradnicima, ličnim kuvarom i obezbeđenjem. Tu spekulaciju, za Novosti, otklanjaju Mile i Branislav Nović, otac i sin, vlasnici hotela, koji su i ugostili šeika.

– Tačno je da smo još ranije otvorili mogućnost prodaje hotela, ali tu ponudu nismo ni pomenuli, a kamoli o tome pregovarali, kako naš cenjeni gost ne bi, možda, pomislio da je naše gostoprimstvo i prijateljstvo proisteklo iz interesa – kaže Mile Nović.

Mlađi Nović pojašnjava da je reč o uzvratnoj poseti šeika kojeg je on pre više meseci slučajno upoznao. Poseta Derventi je, zapravo, uzvratna za šeikovo izuzetno gostoprimstvo Novićima u Sarajevu.

– Derventa ne pamti da je jedan takav gost, a pogotovo vladar, izuzetnom jednostavnošću, neposrednošću i širokim srcem, razgalio srca i naprečac pridobio simpatije njenih žitelja koji su ga upoznali – priča Branislav.

– Svako dete koje je sreo celivao je u glavu, a korisnike Staračkog doma “Lug” ljubio u ruku i, takođe, novčano častio.

U toj ustanovi kažu da nisu mogli ni sanjati da će ih “neko sa strane” izgrliti kao najrođenije, častiti “stotkom”, i to još šeik. Naravno, darovano je i osoblje “Bisera”, domaće obezbeđenje, a za najmlađe Noviće u Londonu su poručeni najnoviji telefoni.

– Na moje reči da se mi osećamo neugodno zbog svih tih darova, šeik je uzvratio da je za njega “greh propustiti priliku da, ako već može, nekoga usreći – objašnjava, za Novosti, tu velikodušnost Branislav.

Saznaje se, ipak, nije išlo sve tako bajno. Izvor lista ispričao je da su se neki gradski zvaničnici prvobitno pojavili u sportskoj i lovačkoj odeći. Tek kada su im deca putem interneta proverila da je šeik Talib član porodice Al Kašimi, vladara jednog od sedam emirata u sastavu UAE, sa mnogobrojnim objektima, ne samo u BiH, vratili su se nešto prikladije obučeni, navode "Novosti".

Šeik Talib je prisustvovao kupu Dervente u latinoameričkim plesovima, zajedno sa čelnim čovekom opštine, Miloradom Simićem, koji je iznenada prispelom gostu poželio dobrodošlicu.

Šeik je rekao i da je očaran ljudima i gradom sa izvanrednim položajem, jednako udaljenim od prestonica kao što su Beograd, Zagreb i Sarajevo.

– Nadam se da ćemo u ovaj prelepi grad dovesti arapske investitore i turiste u cilju njegovog daljeg razvoja – rekao je šeik nakon posete austrijskoj firmi u Derventi gde je rađen sat u Meki u Saudijskoj Arabiji, zvanično najveći sat na svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.