BOLJE JESTI KRMETINU NEGO IĆI U SPORTSKU KLADIONICU: Efendija HALILOVIĆ je HIT na DRUŠTVENIM MREŽAMA (VIDEO)
A sav imetak, koji nakon hiljadu i jedan pokušaj dadne šejtan, sav imetak je proklet, Foto: Printscreen

savet vernicima

BOLJE JESTI KRMETINU NEGO IĆI U SPORTSKU KLADIONICU: Efendija HALILOVIĆ je HIT na DRUŠTVENIM MREŽAMA (VIDEO)

Narod koji najviše ima kockarnica po glavi stanovnika jesmo mi Bošnjaci

Objavljeno: 17.10.2019. 14:09h
  • 8

Predavanje profesora Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici efendije dr Esmira Halilovića, tokom kojeg je upozorio da je veći greh igrati sportsku kladionicu nego jesti krmetinu, postalo je hit na internetu.

Njegovo žustro predavanje u džamiji u travničkom naselju Kalibunar izazvalo je ogromnu pažnju javnosti, a osim bosanskih snimak su preneli i mnogi internet portali u regionu i nebrojeno je puta podeljen na društvenim mrežama. Iz časa u čas broj pregleda Halilovićevog predavanja rastao je i na kanalu Jutjub.

Halilović na živopisan način poručuje vernicima da kocka donosi prokletstvo i upozorava na dramatičan broj kladionica i igara na sreću.

- Narod koji najviše ima kockarnica po glavi stanovnika jesmo mi Bošnjaci. Imamo više sportskih kladionica, binga, lota, drugih budaleština, nego ijedna druga nacija na dunjaluku. Ovo je živa istina. Ja vam se Bogom uzvišenim kunem da je veći grijeh igrati sportsku kladionicu, nego jesti krmetinu - naglasio je Halilović.

Obraćajući se prisutnima u džamiji, Halilović je rekao da je “manji grijeh kada bi svaki dan pola kile krmetine pojeli, nego jedanput otišli i uplatili bingo ili sportsku kladionicu”.

- A sav imetak, koji nakon hiljadu i jedan pokušaj dadne šejtan, sav imetak je proklet, pa ako ga pojede žena, ako ga pojede dijete, ako ga pojede babo, sve postaje prokleto - poručio je okupljenima Halilović.

Ko je Halilović

Esmir Halilović je poreklom iz Liješeve kod Visokog, završio je medresu “Osman ef. Redžović”, a kasnije i koledž za arapski jezik i islamske nauke u Saudijskoj Arabiji. Završio je i Islamski fakultet u Zenici, te Fakultet islamskih nauka, a postdiplomske studije nastavlja u Novom Pazaru.

BONUS VIDEO:

MALA, A RATOBORNA! Bogomoljka se ne plaši ni bagera kad brani svoj dom! (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media