KRIZA U BIH: Bez saglasnosti Srpske usvojen Akcioni plan!
BiH, Foto: Vijesti.ba

kriza

KRIZA U BIH: Bez saglasnosti Srpske usvojen Akcioni plan!

Savet ministara BiH u tehničkom mandatu

Objavljeno: 22:03h

Savet ministara BiH u tehničkom mandatu, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izveštaja Evropske komisije.

Savet ministara BiH u tehničkom mandatu, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izveštaja Evropske komisije, koji je sastavni deo mišljenja Komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

U saopštenju se skreće pažnja javnosti na to da je Savet ministara u tehničkom mandatu na jučerašnjoj telefonskoj sednici usvojio Akcioni plan, bez saglasnosti Banjaluke, iako su nadležne institucije Republike Srpske učestvovale u definisanju i usaglašavanju svih mera za realizaciju prioriteta iz njihove nadležnosti.

Ministarstvo ukazuje na to da, sve dok navedene mere ne budu usaglašene u okviru mehanizma koordinacije, ne mogu da budu tretirane kao sastavni deo Akcionog plana, prenosi RTRS.

"Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i Vlada Republike Srpske, ostaju posvećeni procesu evropskih integracija uz potpuno uvažavanje ustavnih nadležnosti, kao i poštovanje usaglašenog mehanizma koordinacije i pozivaju Savet ministara koji deluje u tehničkom mandatu da zaustavi praksu usvajanja dokumenata bez saglasnosti Vlade Srpske", kaže se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.