HIT OGLAS ZA POSAO SAVETNIKA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU: Nikome nije jasno zašto traže osobu sa OVIH FAKULTETA
Oglas za posao zbunio sve, Foto: Profimedia

BOSANCI U ČUDU

HIT OGLAS ZA POSAO SAVETNIKA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU: Nikome nije jasno zašto traže osobu sa OVIH FAKULTETA

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine na zahtev Službe za zajedničke poslove institucija BiH raspisala je interni oglas

Objavljeno:

Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti savetnika za odnose s javnošću koji bi mogao imati, verovali ili ne, završen fakultet biotehničkog smera.

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine na zahtev Službe za zajedničke poslove institucija BiH raspisala je interni oglas za prijem stručnog savetnika za odnose s javnošću u kabinetu direktora Dragana Šojića. Na ovaj interni oglas mogu se prijaviti samo osobe zaposlene kao državni službenici u Službi za zajedničke poslove institucija BiH. Posebno zanimljiv deo ovog oglasa odnosi se na uslove koje moraju zadovoljiti kandidati za ovu poziciju. Od kandidata se traži eksplicitno da imaju VSS (VII stepen) ili završen prvi ciklus Bolonjskog sistema studiranja, precizno fakultet društvenog smera ili fakultet biotehničkog smera. To znači da postoji velika verovatnoća da u ovoj državnoj instituciji posao službenika za odnose s javnošću dobije osoba sa završenim odsecima stočarstva, voćarstva, ratarstva, nutricionizma ili animalne proizvodnje.

Posao savetnika za odnose s javnošću biće da, između ostalog, savjetuje direktora u pitanjima koja se tiču informisanja javnosti o radu institucije, sačinjava i dostavlja direktoru strategiju i utvrđuje prioritete po pitanju odnosa s javnošću, pravi planove i izveštava o izvršenju planova u oblasti odnosa s javnošću te vrši poslove službenika za informisanje i odgovoran je za provođenje Zakona o slobodi pristupa informacijama. Sacetnik će biti zadužen i da kontroliše sadržaj dokumentacije koja je upućena prema javnosti preko svih medija, priprema izveštaje o svim važnijim aktivnostima Službe i pravi saopštenja za javnost i sredstva javnog informisanja, vodi brigu o hitnom dostavljanju traženih informacija, izrađuje i provodi komunikacijsku strategiju službe, priprema, održava i učestvuje u kreiranju web stranice službe, po nalogu direktora istupa u ime službe u javnosti i medijima, sarađuje s drugim službenicima na istim poslovima i drugim institucijama Bosne i Hercegovine i u konačnici vrši i druge poslove po nalogu direktora i zamjenika direktora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.