ALIJINI MUDŽAHEDINI SU IZVELI 11. SEPTEMBAR I ZAVILI AMERIKU U CRNO! Procureli POVERLJIVI PODACi koji oktrivaju sve
Alija Izetbegović i mudžahedini, Foto: Printscreen/Youtube/ RTRS vijesti

SVE JE JASNO!

ALIJINI MUDŽAHEDINI SU IZVELI 11. SEPTEMBAR I ZAVILI AMERIKU U CRNO! Procureli POVERLJIVI PODACi koji oktrivaju sve

Ovo niko nije znao...

Objavljeno: 23.09.2019. 09:44h
  • 1

Iza imena Safet Ibid Ćatović, koji je u UN 2001. imao ambasadorski status kao vojni izaslanik BiH, krio se bivši komandant odreda "Eh mudžahedin" Abu Mali! Ove, ali i podatke da se sprema "nešto veliko" u avgustu, samo nekoliko nedelja uoči terorističkih napada na SAD, imala je i Meri Endruz iz američke diplomatske misije na Ist Riveru.

Ovu, gotovo neverovatnu priču, za "Novosti" otkriva Darko Trifunović, nekadašnji prvi sekretar misije BiH pri UN. Prisećajući se da je Malija tih dana slučajno sreo na ulaznim vratima zgrade u Ulici Plaza 866m na Menhetnu, gde su misije imale sve članice UN, Trifunović kaže da mu je za oko zapao njegov žuti bedž na reveru, propusnica za zgradu koju su imali samo ambasadori i najviši predstavnici zemalja članica.

- Na iskaznici tog čoveka, očigledno arapskog porekla, pisalo je "BiH" i ja sam ga na ulazu zadržao, uhvatio sam ga za rever i pitao ko je. Odmah je "šmugnuo" niz ulicu, a ja sam istog dana otvorio istragu i o svemu obavestio i američke kolege - svedoči Trifunović, danas ekspert u Institutu za nacionalnu i internacionalnu bezbednost u Beogradu.

Naš sagovornik kaže da nije bilo potrebno mnogo vremena da se utvrdi da je bedž u UN izdat na ime Safet Ibid Ćatović nečija "namerna greška", s obzirom na to da BiH nije imala formacijsko mesto pomoćnika ambasadora za vojne poslove. Digla se ubrzo interna uzbuna u službama UN, pa je utvrđeno da su mu status mimo zvanične Misije, dali tadašnji ambasador BiH u UN Muhamed Šaćirbej i njegov kolega Husein Živalj.

foto: Dragana Udovičić

Priča o Abu Maliju (Safetu Ibidu Ćatoviću), seća se Trifunović, dobrim delom je skrivena od javnosti, a Sarajevo je uz pomoć Saudijske Arabije, sve učinilo da se "zakopa". U međuvremenu, kako kaže, FBI je ustanovio da je "prvi bosanski mudžahedin" u Nju Džersiju imao svoju humanitarnu organizaciju i da je dve nedelje pre udara na Ameriku u Pensilvaniji organizovao "Džihad kamp" za mlade.

- Nije slučajno što je jedan od tih aviona sa čuvenog leta "93", iz Nju Džersija pao u Pensilvaniji - nastavlja Trifunović. - "Boing 757" se srušio u okrugu Samerset, nedaleko od tog "Džihad kampa".

Ovaj stručnjak za bezbednost ukazuje i da ga nimalo nije iznenadila najnovija Deklaracija SDA o ustrojstvu BiH i da nema tajni šta zapravo Bakir Iztebegović i Šefik Džaferović žele da njom postignu. Dodaje i da BiH nikada nije "očišćena" od radikalnih islamskih kadrova iz rata koji su njom ovladali novcem i verskom obukom, uglavnom iz Irana i Saudijske Arabije, a delom i Turske.

foto: Zorana Jevtić

Prema bezbednosnim izveštajima, mnogim članovima SDA uloga u ratu u Bosni je zataškana.

- Nusret Avdibegović, aktuelni banjalučki muftija, bio je prvi mudžahedin na tlu BiH i dvostruki špijun koji je radio za Obaveštajnu službu Armije BiH i englesku MI6 - navodi se u tim dokumentima. - O ovom svedoče i papiri koji se nalaze i u Haškom tribunalu, gde su zavedeni pod tužilačkim brojem 03324344. Avdibegović je bio lični prevodilac prvog mudžahedina koji se pojavio u Bosni, šeika Mahmuda Abu Abdula Aziza al Muntesiba, poznatijeg kao Riđobradi.

Inače, najveći deo dokumentacije o islamskom faktoru u BiH, kako se ukazuje, spaljen je 2001. godine, ali je deo ostao u Tužilaštvu BiH, gde se danas nalazi "zaveden pod ključem".

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media