NIKOLETA NIJE MOGLA DA VERUJE ŠTA SU ZADALI ZA DOMAĆI ZADATAK NJENOJ ĆERKI: Ovo je samo za sesti i plakati! (FOTO)
Majka je pobesnela kada je videla kakav domaći zadatak je dobilo njeno dete, Foto: Shutterstock

da li je ovo moguće?!

NIKOLETA NIJE MOGLA DA VERUJE ŠTA SU ZADALI ZA DOMAĆI ZADATAK NJENOJ ĆERKI: Ovo je samo za sesti i plakati! (FOTO)

Iako je situacija tragikomična, u komentarima su se javili i oni koji brane sistem pa navode kako je nastavnikova metoda korisna kako bi učenici bolje shvatili sam softver

Objavljeno: 19:47h

Nikoleta Milašević-Dobrača nije mogla da veruje kakvu je domaću zadaću dobilo njeno dete koje pohađa sedmi razred osnovne škole u Sarajevu. Iako se 2019. godina bliži kraju, u toj školi od dece se traži da kod kuće crtaju kompjuterski program Word.

- Hej, ljudi, crtamo Word. Pa ovo je samo za sesti i plakati. A deca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dete crta Word. Kakvo samo usr*** elitističko društvo postali. Šta radite vi tamo koji pravite nastavni plan i program? A i vi u Vijeću roditelja - napisala je na Facebooku.

Iako je situacija tragikomična, u komentarima su se javili i oni koji brane sistem pa navode kako je nastavnikova metoda korisna kako bi učenici bolje shvatili sam softver koji očito ne mogu proučavati na platformama na kojima se i koristi.

- Istakla bih i svoju ogorčenost na Vijeće roditelja Kantona Sarajevo. Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se s direktorima škola i donositeljima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program - kazala je Nikoleta Milašević-Dobrača za Jutarnji.hr. No ovo nije jedini problem u školi njenog deteta.

- Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Ljudi, pokrenimo se - dodala je razočarana majka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.