PARADA PONOSA U SARAJEVU: Okupili se i PROTIVNICI, kažu OVO JE VELIKI GREH!
Parada ponosa u Sarajevu, Foto: AP/Dartko Bandić

građani se pobunili

PARADA PONOSA U SARAJEVU: Okupili se i PROTIVNICI, kažu OVO JE VELIKI GREH!

Članovi parade kretaće se od Večne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH na Marijin Dvoru, a iz policije su naveli da ne postoji tačka gde bi moglo doći do susreta učesnika Parade ponosa i građana koji su protiv tog skupa

Objavljeno:

Oko 150 građana okupilo se danas u parku u sarajevskom naselju Ciglane kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što će se u glavnom gradu BiH održati prva Parada ponosa. Muhamed Kabahija iz inicijative "Iskorak", koja je organizator okupljanja, izjavio je da je "bar 20 hiljada građana trebalo da se okupi i kaže 'ne devijacijama u društvu'".

"Radi se o velikom grehu koji se čini u našem gradu, radi se o teroru manjine nad većinom. Jutros kad sam dolazio ovamo pola grada je blokirano. Zbog čega? Zašto ovi građani da to trpe? Kao da dolaze Tramp i Putin skupa. To je sramota", kazao je Kabahija za regionalnu N1 televiziju.

On je rekao "da ne zna koja su to prava uskraćena pripadnicima LGBTIQ populacije".

"Mi smo branili i odbranili ovaj grad, oni danas prave paradu, prolaze pored naših svetih mesta… Ne treba tuda da idu. Imaju trgove, poljane. Ne znam kakva im to prava fale, je li im neko tu upada u stanove pa gleda kakav seks imaju. Nemaju ništa manja prava od mene", naveo je Kabahija.

On tvrdi da pripanike LGBTIQ populacije niko ne diskriminiše i da ne zna kakva prava oni još žele.

"Sretao sam u životu dosta ljudi koji su naklonjeni tim stvarima, nikada ih niko nije udario, to je njihov problem. Vandala je uvek bilo i biće ih, to ne može niko da spreči", kazao je Kabahija.

Pod sloganom "Ima izaći" danas se održava prva Parada ponosa u Sarajevu.

Više od hiljadu učesnika Parade ponosa krenulo je u šetnju od Večne vatre u Titovoj ulici u Sarajevu prema Trgu BiH na Marijinom Dvoru.Učesnici povorke pod nazivom "Ima izaći" nose transparente i zastave duginih boja, a centralnom sarajevskom ulicom odjekuju zvukovi zviždaljki i bubnjeva.

Na transparentima je, izmedju ostalog, ispisano - "Otpor", "Ja BiH slobodu", "Više volim nego što se bojim", a najveći transparent je onaj s natpisom "Solidarnost".

Prema izveštajima sa lica mesta, osim pripadnika LGTBQ osoba, u povorci učestvuju i članovi heteroseksualnih porodica sa malom decom.

Kolonu učesnika osigurava više od 1.100 policajaca, medju kojima su i pripadnici specijalne policije, zajedno sa više od stotinu pripadnika zaštitarske agencije.

Osim policije Kantona Sarajevo, uspostavljena je bliska saradnja s obaveštajnim strukturama, Direkcijom za koordinaciju policijskih tela, federalnim i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Na mestu odakle će krenuti Parada ponosa izvršen je kontradiverzioni pregled.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.