MUSLIMANI U BOSNI USTALI PROTIV GEJ PARADE: U svim džamijama čitana je OVA PORUKA!
Džamija / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

poslali poruku

MUSLIMANI U BOSNI USTALI PROTIV GEJ PARADE: U svim džamijama čitana je OVA PORUKA!

Veće muftija podseća vernike na svoj zaključak iz 2015. godine da islam podstiče na formiranje braka i očuvanje vrednosti braka, potomstva i porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva

Objavljeno:

U svim džamijama u BiH je posle redovne molitve u petak vernicima čitana poruka u kojoj se osuđuje najavljena prva Parada ponosa u nedelju u Sarajevu.

Veće muftija podseća vernike na svoj zaključak iz 2015. godine da islam podstiče na formiranje braka i očuvanje vrednosti braka, potomstva i porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva, dodajući da je prema učenju islama brak ugovor o zajednickom životu izmedu muškarca i žene zaključen uz obostrani pristanak s ciljem osnivanja porodice, moralnog uzdizanja i zadovoljenja materijalnih, telesnih i duhovnih potreba među supružnicima i njihovim potomstvom.

U pomenutom zaključku od pre četiri godine se naglašava da se nedvosmisleno homoseksualnost u izvorima islama kvalifikuje velikim grehom i razvratom i kao takav zabranjuje, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Stoga Veće muftija povodom najavljenog okupljanja u nedelju poziva vernike da se distanciraju od promocije velikog greha.

Skrecemo pažnju vernicima da nijednom pojedincu, ma ko bio, nije dozvoljeno nasilje prema bilo kojem čoveku zbog njegovog ličnog uverenja i orijentacije, istice se u saopštenju Veća muftija BiH.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.