SARAJLIJA JE POSTAO ŽENA I ZOVE SE ELENA! Ima 65 godina i želi da dobije SRPSKO DRŽAVLJANSTVO IZ 1 RAZLOGA
Život Elene (65), Foto: Printscreen/Youtube

teška priča

SARAJLIJA JE POSTAO ŽENA I ZOVE SE ELENA! Ima 65 godina i želi da dobije SRPSKO DRŽAVLJANSTVO IZ 1 RAZLOGA

Čitavog života je znala da je neko drugi zarobljen u muškom telu

Objavljeno: 02.09.2019. 17:45h
  • 1

Kako navodi ovaj Sarajlija, koji još nije zvanično postala žena, predstavlja kao Elena, čitavog života je znala da je neko drugi zarobljen u muškom telu. A kada je pre četiri godine shvatila da svoj problem može da reši i promeni svoj život, otpočela je proces promene pola u Srbiji.

– Čitavog života sam naginjala ka ženskom polu, ka svemu što žene imaju i rade, tako da mi je najteži period života bio osnovna škola kada nisam mogla kao sve devojčice da se oblačim ili šminkam. Devojčice su u to vreme nosile sandale sa kajiševima, suknje, šarene bluze i duge kose, a ja sam bila tužna zato što ja nemam ništa kao one – navodi Elena i dodaje da joj je najtužniji trenutak u životu bio sazrevanje.

– U tom trenutku shvatite da devojke odrastaju, imaju lepa lica, lepe grudi, a vi ne. Tada sam krala ženske stvari sa žica ne bi li imala bar nešto žensko – priča Elena.

Iako je oduvek osećala kao žena Elena, njena muška strana, Rade je odlučio da sa 20 godina osnuje porodicu i da se oženi. Elena je živela 30 godina porodičnim životom, a onda je u sedmoj deceniji rešila da promeni pol.

Izgubila porodicu i prijatelje

– U Sarajevu sam provela celi život, zaradila penziju, ali sam za oko dve godine izgubila veliki broj prijatelja. Doživite veliki broj neprijatnosti, te gotovo živite sami, zato mi je jedina želja da me supruga prihvati sada onakvu kakva jesam – ističe Elena.

Rešenje našla u Srbiji

Elena je zbog procesa tranzicije koji je moguće izvesti jedino u Srbiji, ova Sarajka je zatražila srpsko državljanstvo ne bi li joj lekovi i hormoni bili dostupni.

– Čeznula sam četiri godine da kupim šminku i našminkam se, ali hleb je preči. Imam tu ženu i to dete, moram im dati. Sa minimalnom penzijom platim režije i imam dovoljno novca za hranu da preživim nekoliko dana – kaže ona, ali dodaje da ne odustaje isičući da čeka operaciju pola koja će se uskoro desiti.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media