DODIK UNIŠTIO KOLINDU: Posle ovih reči, bolje joj je da se ne vraća kući!
Milorad Dodik, Foto: Printscreen/kurir

SPUSTIO JE NA ZEMLJU

DODIK UNIŠTIO KOLINDU: Posle ovih reči, bolje joj je da se ne vraća kući!

- Svi šefovi država koji su se juče okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Nemačke - rekao je on

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da izjava predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je "hrvatski narod srazmjerno broju stanovnika najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi" nije ništa drugo nego najcrnja revizija istorije u kojoj se prošlost pokušava prilagoditi sadašnjem geopolitičkom trenutku.

"Svi šefovi država koji su se juče okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Nemačke, te da su u okviru takve države počinjena najveća zverstva u Drugom svetskom ratu prema Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima", naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Kitarovićeve da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, te da je učestvovalo više od pola miliona Hrvata, Dodik je rekao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obim na koji se poziva Kitarovićeva.

"Istorijska je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nosioci antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Šta god da je izjavila predsednik Hrvatske, to ne može da promeni istorijsku činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Evrope u borbi protiv nacizma i fašizma, te da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju", istakao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.