GLUMAC KOJI JE GLUMIO KOD ANĐELINE DŽOLI IMA VELIKU TAJNU: Ovaj čovek je najneobičniji UMETNIK NA SVETU
Nusmir Muharemović, Foto: printscreen/youtube

razgovor sa glumcem

GLUMAC KOJI JE GLUMIO KOD ANĐELINE DŽOLI IMA VELIKU TAJNU: Ovaj čovek je najneobičniji UMETNIK NA SVETU

Dobitnik je brojnih nagrada poput onih za najboljeg glumca za likove Gabre iz predstave „Ravne ploče"

Objavljeno: 20:50h

Glumac Nusmir Muharemović (36) jedan je od najperspektivnijih mladih glumaca, kako zeničkog pozorišta, tako i bosansko-hercegovačkog u celini. On kaže da su sve uloge zanimljive, ali i zahtevne.

Stara koliba

- Bogatstvo jednog glumca je da ima priliku i može igrati širok repertoar u dramama, tragedijama i komedijama. Želja svakog od nas je da uspe i nasmejati, ali i rasplakati ljude - kaže Muharemović i dodaje da je teško izdvojiti samo par uloga jer su sve one, svaka na svoj način srcu drage.

Dobitnik je brojnih nagrada poput onih za najboljeg glumca za likove Gabre iz predstave „Ravne ploče", Mirsada iz predstave „Sinovi umiru prvi" kao i Kikija iz „Državnog lopova".

- Gabra je slep od ranog detinjstva, osim toga je i hendikepiran jer je svih dvadesetak godina života proveo u staroj kolibi u podnožju planine Vran s majkom koja mu je govorila da je svet ravna ploča. Jedina želja mu je bila da izađe iz kolibe i potrči - kaže Muharemović.

Dodaje da je reditelj Lajla Kaikčija napravila odličnu režiju. Posebno ističe saradnju sa poznatom glumicom Gordanom Boban.

Kretanje na sceni

- Imao sam tako dobro napisan tekst koji je pružao mogućnost istraživanja. Na probe sam dolazio sat-dva pre ostalih i s povezom na očima vežbao. Hteo sam da moje telo ne bude u grču u toku kretanja na sceni. Problem bi nastao kad bi u toku igranja predstave nešto od nameštaja bilo pomereno. U svom stanu sam svakodnevne aktivnosti obavljao kao slep čovek, pripremao sam sebi doručak ne koristeći čulo vida - kaže Muharemović.

Sav trud je rezultirao s tri nagrade za najboljeg glumca na tri različita festivala.

- Trenutno u glavi imam više od 15 sati teksta, a imam problem da upamtim PIN za karticu. Telo pamti, a to je vrsta emotivnog pamćenja u određenim situacijama. Naravno, pre svake predstave svi mi ponavljamo tekst - kaže Muharemović na kraju.

Filmske uloge

Muharemović je do sada imao i nekoliko filmskih uloga. U kratkometražnom filmu Srđana Rodića „Nisi sama", te u dugometražnim filmovima „U zemlji krvi i meda" čiju režiju potpisuje holivudska glumica Anđelina Džoli i „Ništa, samo vetar" Timura Makarevića. Učestvovao je i na snimanju novog filma Jasmile Žbanić čija premijera se planira za 2020. godinu.

Bonus video:

(Esprerso.rs/DnevniAvez)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.