ZORAN MILOŠEVIĆ JE UBIO SVOG PETOMESEČNOG SINA: Bacio ga iz kreveca na pod i mučki ga šutirao dok je majka gledala
Dete je preminulo (ilustracija), Foto: EPA/Balazs Mohai

počinje suđenje

ZORAN MILOŠEVIĆ JE UBIO SVOG PETOMESEČNOG SINA: Bacio ga iz kreveca na pod i mučki ga šutirao dok je majka gledala

Naneo mu je teške povrede glave i tela, usled čega je beba i preminula

Objavljeno: 19.07.2019. 10:48h
  • 4

U Okružnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje Zoranu Miloševiću (30) iz Zagona kod Bratunca koji je svirepo ubio svog petomesečnog sina.

On je 24. marta ove godine, oko sedam sati ujutro, izvadio dete iz kreveca i bacio ga na bračni krevet. Nakon toga je mališan pao na pod, a Milošević ga je udarao rukama i nogama. Naneo mu je teške povrede glave i tela, usled čega je beba i preminula u UKC Tuzla 3. aprila ove godine.

U optužnici je navedeno da je Milošević živio u vanbračnoj zajednici s Jelenom Manjkalović.

Tročlano sudsko veće, kojim predsjdava sudija Mensur Đonlić, prvo je saslušalo majku Jelenu, koja je završila osnovnu, nakon toga i srednju specijalnu školu u Banjoj Luci, a u međuvremenu se ponovo udala i živi u Rogatici.

Ona je, teško se sporazumijevajući s tužiocem i sudijom, kazala da traži krivično gonjenje Miloševića. Navela je kako je tog jutra Zoran ubio dete jer ga je iziritiralo to što mu je rekla da ne podgrejava ranije pripremljeno mleko.

- Bacio je dete na pod i udarao ga je rukama i nogama. Počeo je i mene tući. Beba je počela povraćati i puno je plakala. Miladin Milošević, Zoranov staratelj, odvezao nas je u Dom zdravlja u Bratunac i nakon pregleda deteta u Zvorniku utvrđeno je da mu je slomljena noga. Sanitet je dite vratio kući, ali je ono i dalje povraćalo. Ležala sam s njim pet dana u bolnici u Zvorniku, nakon čega je dete prebačeno u Tuzlu. Rečeno mi je da je umrlo zbog teških povreda i da nije moglo da jede - ispričala je Jelena.

Miladin Milošević, staratelj Zorana Miloševića, potanko je opisao u kakvim uslovima su živjeli Zoran i Jelena nakon što su sa Sokoca krajem decembra prošle godine došli s bebom u Zagone kod Bratunca. On je rekao da su imali pristojne uslove za život, da su bili materijalno osigurani, ali da su u pitanju osobe s posebnim potrebama, te da se plašio za sudbinu deteta i da je upozoravao nadležne u Centru za socijalni rad na te okolnosti.

Miladin Milošević je izjavio da Jelena nije spremala hranu te da je Zoran presvlačio dete i hranio ga, jer je ona „bila bolesna na živcima i koristila terapiju“.

- Treba upozoriti i nadležne u Rogatici, jer će se eventualnim rođenjem još jednog jeteta desiti novi slučaj „Zoran“. Zoran je tog jutra bio iziritiran, iznerviran i nije imao nikakve pomoći sa njene strane. Po logici, žene treba više da gledaju dete. Mislio sam da sam spasio dete kada sam insistirao da se udalji od njih i smesti u bolnicu, ali, nažalost, nisam u tome uspeo - izjavio je Miladin Milošević.

U tom trenutku reč je zatražio i optuženi, izjavivši da je i on imao masnice po telu, da je Jelena znala njega udariti i ogrebati te da nije htela da pere i hrani dete.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media