SEDMOČLANA PORODICA SE OTROVALA LUBENICOM?! Ali sumnja se i na jednu DRUGU NAMIRNICU!
Bolnica / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

OPASNO PO ŽIVOT U SARAJEVU

SEDMOČLANA PORODICA SE OTROVALA LUBENICOM?! Ali sumnja se i na jednu DRUGU NAMIRNICU!

Zdravstveno stanje pacijenata stabilno, sumnja se na trovanje hranom, o svemu obaviješteni Zavod za javno zdravstvo KS i sanitarna inspekcija

Objavljeno:

Sedam osoba juče je u popodnevnim satima smešteno na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a, kako je rečeno iz ove bolnice, sumnja se na trovanje hranom.

Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Prema informacijama do kojih je došao „Avaz“, svi pacijenti javili su se sa stomačnim tegobama. Saznaje se i da su tog dana jeli kućnu hranu.

- Prema svim simptomima, u pitanju je trovanje hranom, ali još ispitujemo. S obzirom na to da su pacijenti jeli prethodnih dana i u gradu, istraga će ići i šire. Reč je o tinejdžerima, koji su jeli punjene paprike i lubenicu – tvrdi naš izvor iz KCUS-a.

Kako je potvrđeno, Zavod za javno zdravstvo KS s prijemom pacijenata u KCUS upoznao je i Inspektorat sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu.

Pojačan nadzor

- Obavešteni smo da je sedam članova jedne porodice zatražilo medicinsku pomoć na Infektivnoj klinici KCUS-a, radi simptoma intoksikacije hranom. U ovim trenucima ne možemo govoriti o eventualnom uzroku zaraze – kazali su nam iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Navode da Inspektorat tokom letnih meseci provodi pojačan sanitarno-inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima, poslastičarnicama i objektima brze hrane u KS, koji prometuju lako kvarljivim namirnicama.

Pune ruke posla

Da su lekari na Infektivnoj klinici KCUS-a imali pune ruke posla, uverili su se i novinari Avaza.

Lekarsku pomoć potražio je i veliki broj dece, koja su napunila hodnike ove bolnice, a sve zbog osipa po telu te i morbila, koje još haraju u Kantonu Sarajevo.

Od januara do 12. jula zabeležene su 854 osobe zaražene morbilima.

BONUS VIDEO:

TRESNUO GLAVOM O POD, A ČEP NIJE NI PIPNUO! Sa satarom u rukama deka pokušao da izvede globalni izazov! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.