AKO NE PLATIŠ ALIMENTACIJU, GUBIŠ PASOŠ! Predložene izmene ZAKONA!
Pasoši, ilustracija, Foto: N1/printscreen

oštro?

AKO NE PLATIŠ ALIMENTACIJU, GUBIŠ PASOŠ! Predložene izmene ZAKONA!

Noviteti?

Objavljeno: 09.07.2019. 22:31h
  • 4

Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu izmirile sve dospele imovinsko-pravne obaveze iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i dece, odnosno alimentaciju, ne mogu izvaditi pasoš, kao i da se takvim osobama već izdati pasoš može oduzeti, upućen je danas u parlamentarnu proceduru.

Uputio ga je sam predlagač ovog zakonskog rešenja poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut.

Predloženim dopunama zakona se značajno pooštrava tretman osoba koje izbegavaju obaveze prema svojoj deci, jer izdavanje pasoša neće biti moguće ako sve takve obaveze nisu izmirene, a u takvim situacijama će i oduzimanje već izdatog pasoša biti obavezno.

Svi organi nadležni za pitanje alimentacija će prema predloženim dopunama biti obavezni da podatake o neizmirenju alimentacije dostavljaju organima nadležnim za izdavanje putnih isprava, a ti organi će biti obavezni da vode posebne evidencije i eletronskim putem ih evidentiraju u centralnu evidenciju putnih isprava.

Bonus video:

(Espreso.rs / Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media