DA LI ĆE SE ODAZVATI? Dodik pozvao Hašima Tačija u posetu BiH!
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik lažne države Kosovo, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević, EPA/Stephanie Lecocq

zbog čega?

DA LI ĆE SE ODAZVATI? Dodik pozvao Hašima Tačija u posetu BiH!

Treba podsetiti i da je predsednik tzv. Kosova prošlog meseca odbio da dođe na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što BiH nije priznala Kosovo

Objavljeno:

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvanični poziv Hašimu Tačiju da dođe na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, saznaje Klix.ba.

Kako saznaje Klix, Tači će u toku naredne sedmice doneti odluku da li će se odazvati pozivu.

Treba podsetiti i da je predsednik tzv. Kosova prošlog meseca odbio da dođe na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što BiH nije priznala Kosovo.

Samit će početi 1. jula 2019. godine, a planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsedništva BiH.

Kako saznaje Klix, predsednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsedništva BiH, gde će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Poziv s potpisom Milorada Dodika već su upućeni predsednicima regiona, pa tako i Hašimu Tačiju, putem Ministarstva spoljnih poslova BiH, ističe Klix. Pozivi su, takođe, otišli i na adrese svih ministara spoljnih poslova zemalja SEECP-a (samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.