DRAMATIČNO UPOZORENJE ŽELJKE CVIJANOVIĆ: Raste islamski radikalizam u BIH!
Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Foto: Dragana Udovičić

teroristi mogu naneti zlo svima

DRAMATIČNO UPOZORENJE ŽELJKE CVIJANOVIĆ: Raste islamski radikalizam u BIH!

Cvijanovićeva je napomenula da je terorističkih napada bilo i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH

Objavljeno: 16.06.2019. 12:39h
  • 60

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da veoma zabrinjava porast islamskog radikalizma u BiH i da je apsurdno što se tim pitanjem, kao i povratkom džihadista, ne bavi niko od stranih diplomata u BiH.

Cvijanovićeva je istakla da, nažalost, ti krugovi međunarodne zajednice zatvaraju oči na prijetnju.

"Mi imamo jasan zakon u BiH - onaj koji ide na strana ratišta mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve ljudi koji su ratovali na strani terorista koji dobijaju blage kazne, kao da su išli raditi negđe na bauštelu, a ne ubijati i terorisati ljudi", rekla je Cvijanovićeva za "Večernji list", izdanje za BiH.

Ona je, prenosi Srna, podsetila da je svaki teroristički napad koji je izveden u svetu na neki način povezan sa BiH, bilo da je reč o oružju ili dokumentima i navela primere Njujorka i Madrida.

Cvijanovićeva je napomenula da je terorističkih napada bilo i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, a da je od nekoliko ambasadora zapadnih zemalja, kada ih je pitala šta misle o tim teroristima, dobila odgovor da, gledano prema postotku u odnosu na broj stanovnika, to nije veliki broj.

"Zamislite tako stupidan odgovor. Umesto da kažu kako ćemo zajednički rešiti taj problem. Dovoljan je samo jedan takav da pobije stotine ljudi. A kad neko danas javno govori o tome, Bošnjaci ga napadnu. To je velika sramota, jer mi ne govorimo o narodu, već o teroristima koji nam svima mogu naneti zlo", rekla je Cvijanovićeva.

Predsednik RS je istakla i da je zabrinjava problem sa migrantima, jer osim bezbednosne, predstavljaju i zdravstvenu pretnju, a ovde nema uslova za njihovo zbrinjavanje.

Kada je reč o rezervenom sastavu policije Republike Srpske, Cvijanovićeva smatra da je Republici Srpskoj potreban rezervni sastav, jer je mnogo jeftiniji, a i baviće se elementarnim nepogodama da taj posao ne radi policija i drugi organi.

Ona je poručila da Srpska imamo pravo i legitimitet da formira rezervni sastav, što ima u svakoj zemlji članici EU.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media