POTRESNA ISPOVEST MAJKE PREMINULE BEBE: Bio je anđeo, mali nemirko... Njene reči BOLE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

tuga

POTRESNA ISPOVEST MAJKE PREMINULE BEBE: Bio je anđeo, mali nemirko... Njene reči BOLE! (FOTO)

Sistem je dozvolio ljudima da odluče i kada će jedna žena da se porodi

Objavljeno: 19:47h

Otac novorođenčeta koje je nedavno preminulo dok je još bilo u porodilištu brčanske bolnice, Aleksandar Subotić ispričao je pre nekoliko dana za Srpskainfo tešku priču o tome šta se dogodilo njegovoj mladoj porodici u ovom slučaju koji je uznemirio javnost u celoj BiH.

Kako je objasnio, odlučio je da podeli ovu priču roditelja, u nadi da će to pomoći da se nikome više ne desi takva tragedija.

Istovremeno, majka preminule bebe Nataša se prijateljima i široj javnosti obratila dirljivim postom na Fejsbuku, koji govori o najlepšim i najtežim danima i emocijama u njenom životu, ali upozorava i na neke od problema zdravstva, a koji ovde prenosimo.

– Dana 6. maja 2019. godine u bolnici Brčko distrikta doživela sam najveću sreću. Onu sreću koja se nikakvim osmehom i nikakvom slikom ne može prikazati. Onu sreću koja se samo može doživeti. Sreću koja je toliko jaka da ti izazove reku suza. Koja ti da toliko snage da bi mogao da savladaš sve najveće životne prepreke i nepravde. Taj dan shvatila sam i šta je pravo bogatstvo i, da vam kažem, svo blago ove planete ne bi ga moglo zameniti! Onda, samo dan i po kasnije, život okrene igru, oduzme ti sve to. Tačnije, nije život. Oduzeo je sistem. Onaj sistem koji je dozvolio tzv. obrazovanim ljudima sa “vrhunskim” diplomama da se igraju sa životima – napisala je, između ostalog, Nataša u svom tužnom obraćanju, prenosi Srpskainfo.

Kako navodi, taj sistem je dozvolio ljudima da odluče i kada će jedna žena da se porodi.

– Dozvolio je da, nakon njegovog dolaska na isti, svi procene kako je on savršen, (što i jeste bio. Bio je anđeo. Savršenstvo nad savršenstvima. Mali nemirko, štucko.) bez da uvide svoju grešku. Njihova greška je bila samo ta što su pogrešno računali zrelost trudnoće, pogrešno izabrali termin poroda, pogrešno procenili stanje bebe, što nisu uključili terapiju i pogrešili u tome što nisu imali neonatologa i pedijatra u bolnici. Ishod je sledeći – nemoćni anđeo izgubi bitku sa svim tim greškama i ode na neki mnogo bolji svet – navodi se u postu.

U nastavku svojevrsne ispovesti, ona se pita i da li treba ćutati o ovakvim stvarima, te dodaje da se nada da će njene reči podstaći i druge, a posebno buduće roditelje, na razmišljanje.

– Da li je potrebno da u 21. veku, žena ima sreću ako izađe iz bolnice sa zdravom bebom? Da li je potrebno da se lečimo sami ili u inostranstvu? Da li je ovo put ka lepšem životu? – neka su od pitanja koja je postavila.

Brojni prijatelji reagovali su na njeno pismo, podelili ovaj post, a roditeljima uputili reči utehe i poželeli im da nađu snage da prebrode najteži životni gubitak.

(Espreso.co.rs/Srpskainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.