REPUBLIKA SRPSKA JE NAORUŽANA DO ZUBA! Lazanski OTKRIO pravu moć BANJALUKE
Miroslav Lazanski, Foto: Novo jutro/printscreen/youtube

objasnio

REPUBLIKA SRPSKA JE NAORUŽANA DO ZUBA! Lazanski OTKRIO pravu moć BANJALUKE

Lazanski ističe da se pištolj RS-9 “Vampir” proizveden u Bratuncu može meriti sa “Valterom”, “Sig Sauerom” i češkom “Zbroevkom”

Objavljeno:

Vojno politički analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za Republiku Srpsku veoma važna kompanija “Tehnički remont Bratunac” /TRB/, jer predstavlja početak njene reindustrijalizacije kada je u pitanju namenska industrija.

“Važno je da Srpska ima jedan objekat koji proizvodi oklopna vozila, pištolje za policiju Republike Srpske i vozila za deminiranje, a ima i liniju za proizvodnju municije. Iznenađen sam da je to grupisano na jednom mestu i da imaju dobar izbor kadrova i vrlo kvalitetne proizvode”, rekao je Lazanski za “Sputnjik”. On je podsetio da je TRB svojim višenamenskim oklopnim borbenim vozilom “Despot” početkom ove godine zadivio domaću i svetsku javnost, a plasira i niz atraktivnih proizvoda.

Lazanski ističe da se pištolj RS-9 “Vampir” proizveden u Bratuncu može meriti sa “Valterom”, “Sig Sauerom” i češkom “Zbroevkom”, dok je vozilo “Despot” u svojoj konkurenciji sa pogonom na četiri točka sasvim solidno za policijsku upotrebu.

“Linija za proizvodnju municije je nešto što je neophodno Republici Srpskoj, a robot za deminiranje naći će primenu i na stranim tržištima”, rekao je Lazanski.

Direktor kompanije TRB Slavenko Ristić izjavio je da mu je u poslovanju najveći izazov balansiranje politike između Istoka i Zapada.

“Ima mnogo neprijatelja i politika koje su usmerene protiv nas, ali pokušavamo da se držimo dalje od problematičnih zona. Кoncentrišemo se na tradicionalno prijateljske zemlje”, rekao je Ristić.

On je naveo da je kompanija uspela da angažuje konsultante iz Rusije, ali isto tako i iz Nemačke i Izraela.

“Mislim da treba da sledimo taj put koji je imala i stara Jugoslavija - prodajemo im usluge i proizvode, a ne politiku”, rekao je Ristić.

Кonstruktor Vladimir Popović kaže da pištolj “Vampir” po svojim osobinama može da se svrsta među svetsku elitu u svojoj kategoriji, a odlikuju ga izuzetna preciznost, pouzdanost, kvalitet materijala i vrhunska ergonomija.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.