DODIK I KOMŠIĆ NA KRV I NOŽ: On i ja smo završili, i lično i politički!
Milorad Dodik i Željko Komšić, Foto: Printscreen/RTRS, Printscreen

posvađali se

DODIK I KOMŠIĆ NA KRV I NOŽ: On i ja smo završili, i lično i politički!

Dodik je 12. maja, na obeležavanju Dana Vojske RS i Dana Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, zatražio da više od polovine pripadnika ovog puka sledeće godine na obeležavanju Dana vojske bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS

Objavljeno:

Predsedavaući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je s hrvatskim članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem "završio lično i politički".

-Komšić i ja smo završili", rekao je Dodik za regionalnu televiziju N1, komentarišući to što je Komšić podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog, kako je naveo, izazivanja pobune u Oružanim snagama BiH. "Tužio je, videćemo šta će biti, tužio je i prošli put- kazao je Dodik.

Dodik je 12. maja, na obeležavanju Dana Vojske RS i Dana Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, zatražio da više od polovine pripadnika ovog puka sledeće godine na obeležavanju Dana vojske bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS.

Dodik je danas ocenio da je i do sada imao "mnogo prijava i raznih pretnji", a Komšićevu tužbu smatra "političkom igrom". "Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Stotinu prijava sam imao do sada, stalno mi prete nečim, pre dve godine su mi hteli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, Komšić "igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni". Dodik je dodao da on nikada neće tužiti Komšića.

On smatra da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a nedovoljno pitanjima poput odluke o cenama rominga u regionu. "Napravili smo nešto u tom Predsedništvu s romingom, ali to neće da provode u Savetu ministara BiH. To nikoga se ne tiče, to što možemo da izgubimo priču o jeftinom romingu, to nikog ne zanima, ali ih zanimaju uniforme", naveo je Dodik.

Dodik ima pravo da se ljuti

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je, povodom izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je sa Komšićem i personalno i politički završio, "da ne zna ni da je nešto započeo sa njim".

On je za sarajevsku televiziju N1 rekao i da "Dodik ima pravo da se ljuti'' i da nastoji da se "nepristojno i nasilno nametne" kao arbitar stvari koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine.

"To je nedopustivo. Ne može član Predsedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja'', rekao je Komšić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.