UČIONICE POPLAVLJENE, SALE BEZ STRUJE, VODA U DVORIŠTIMA! Počeo HAOS zbog NEVREMENA!
Poplave / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

POPLAVE

UČIONICE POPLAVLJENE, SALE BEZ STRUJE, VODA U DVORIŠTIMA! Počeo HAOS zbog NEVREMENA!

U svim obrazovnim ustanovama prati se situacija i odluke o nastavi će biti donesene vodeći računa o bezbednosti učenika i nastavnog osoblja

Objavljeno: 13.05.2019. 17:51h
  • 1

Usled obilnih kišnih padavina došlo je do prekida nastave u nekoliko škola u Republici Srpskoj.

U svim obrazovnim ustanovama prati se situacija i odluke o nastavi će biti donesene vodeći računa o bezbednosti učenika i nastavnog osoblja, kako su saopštili iz Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske.

U Čelincu je obustavljena nastava u OŠ "Miloš Dujić", OŠ "Novak Pivašević" i OŠ Mladen Stojanović" Jošavka, dok je u Srednjoškolskom centru "Čelinac" nastava prekinuta zbog bezbednosti učenika prilikom dolaska i odlaska iz škole.

Nastava je prekinuta u OŠ "Ivo Andrić" Kulaši kod Prnjavora jer je veći broj roditelja došao po svoju decu zbog poplavljenih pristupnih puteva.

U Oštroj Luci nastava u OŠ "Petar Škundrić" je skraćena na 30 minuta, a veći broj učenika nije došao u školu zbog poplavljenih lokalnih puteva. U ovoj školi se sutra nastava neće odvijati. U Prijedoru je u OŠ "Desanka Maksimović" poplavljen suteren i nastoji se sanirati ispumpavanjem vode – potvrdili su u ministarstvu, a preneo portal.

U Banjaluci je u OŠ "Mladen Stojanović" Bronzani Majdan došlo do prokišnjavanja krova, kao i u OŠ "Milan Rakić" Karanovac, dok se u područnom odeljenju Pavlovac u okviru OŠ "Sveti Sava" prati nivo Crkvene koji preti izlevanjem i u tom slučaju će nastava biti obustavljena.

U Kotor Varošu je u OŠ "Petar Кočić" Šiprage došlo do prokišnjavanja krova, pa je isključena struja iz bezbednosnih razloga. Nastava u svim predškolskim ustanovama, kao i u ostalim osnovnim i srednjim školama izvodi se po planu – navode oni.

Ministarstvo prosvete i kulture je poslalo svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima obaveštenje da preduzmu sve mere i aktivnosti kako bi osigurali bezbednost učenika i zaposlenih i zaštitili objekte, nameštaj, pedagošku dokumentaciju i nastavna sredstva.

(Espreso.rs / Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media