DODIK PLANIRA OKUPACIJU FEDERACIJE, TRAŽIMO ZAŠTITU ZAPADA: Zvizdić u STRAHU od VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE!
Preplašio ga istinski: Zvizdić i Dodik, Foto: Printscreen

panika se širi

DODIK PLANIRA OKUPACIJU FEDERACIJE, TRAŽIMO ZAŠTITU ZAPADA: Zvizdić u STRAHU od VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE!

Očekujemo adekvatne reakcije od svih predstavnika i institucija EU i ukupne međunarodne zajednice

Objavljeno:

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas poziv današnji poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika vojnicima Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH da sledeće godine, umesto zakonom obaveznih i propisanih uniformi, obuku uniforme Vojske RS, predstavlja otvoreni poziv na rušenje Oružanih snaga BiH.

Zvizdić je rekao da su Oružane snage BiH najvažniji garant mira u Bosni i Hercegovini i najbolji primer uspešne unutrašnje bosanskohercegovačke integracije.

Savet ministara BiH će, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviti na podržavanju, kreiranju i finansiranju projekata i aktivnosti koje će voditi ka daljem jačanju ukupnih kapaciteta OS BiH, naveo je predsedavajući Saveta ministara BiH.

„Najbolji odgovor na ovakve opasne i rathohuškačke poruke i pretnje, jeste dalje jačanje državnih institucija, adekvatno delovanje nadležnih pravosudnih organa, dosledno i beskompromisno insistiranje na vladavini zakona i slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), odnosno aktivacija MAP-a kao narednog koraka u procesu NATO integracija BiH“, kazao je Zvizdić.

Prema njegovim rečima, EU integracije i NATO integracije, predstavljaju, u skladu sa važećim zakonima, odlukama Predsedništva BiH, kao i važećom Strategijom spoljne politike BiH, dva najvažnija cilja spoljne politike BiH, i sve nadležne institucije BiH su obavezne da deluju u skladu sa tim.

„Istovremeno, očekujemo adekvatne reakcije od svih predstavnika i institucija EU i ukupne međunarodne zajednice, kako bi se javno osudile i institucionalno trajno zaustavile ovakve beskrupulozne provokacije, a ojačali procesi saradnje, mira i stabilnosti u BiH i čitavom regionu", naveo je Zvizdić.

Dodik je danas u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sledećem obeležavanju Dana Vojske RS više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS.

BONUS VIDEO:

TINEJDŽER (15) SLETEO S PUTA, PA SE ZAKUCAO U DRVO: Stravične scene sa mesta teške nesreće u Umčarima... Razbacani delovi mercedesa, krv na sve strane, komšije čule JAK UDARAC (UZNEMIRUJUĆI FOTO, KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.