NEMAČKA TAJNA SLUŽBA IH SMATRA OPASNIM ZA DRŽAVU, VOZE ZVERI NA TOČKOVIMA: Braća ĆULUM pala u BANJALUCI (VIDEO)
Treća najveća opasnost u Evropi: Braća Ćulum, Foto: Printscreen

opasno hapšenje

NEMAČKA TAJNA SLUŽBA IH SMATRA OPASNIM ZA DRŽAVU, VOZE ZVERI NA TOČKOVIMA: Braća ĆULUM pala u BANJALUCI (VIDEO)

Policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu

Objavljeno:

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji širom Evrope važe za bezbednosno interesantne osobe.

Kako saznaje Avaz, policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu, nakon čega su ih u njihovim luksuznim automobilima "ferari" i "lamburgini" pod pratnjom sproveli u PU Banjaluka na informativni razgovor.

foto: Printscreen

- U toku je preduzimanje radnji prema njima sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih dela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka - rekla je Markanović.

"Junajted tribjun" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je tokom rata je izbegao u Nemačku. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Nemačke.

foto: Printscreen

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bila privedena i ispitana u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "Junajted tribjuns", koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbednost.

foto: Printscreen

Naime, prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma nemačke pokrajine Bajern iz 2014. godine, bajkerska organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "Junajted tribjuns", posle salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO BIA HAPSI RANOM ZOROM, VELIKA AKCIJA ŠIROM SRBIJE: Privedeni špediter, direktori, službenici opštine, ministarstva... (VIDEO, FOTO)

(Espreso.co.rs/Avaz/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.