ALBANKI KOJA JE ZAKLALA SRPSKOG DEČAKA U ZVORNIKU IZREČENA PRESUDA: Proglašena je KRIVOM, kazna je razbesnela Srbe
Elfeta Veseli na sudu, Foto: Printscreen

ratni zločin

ALBANKI KOJA JE ZAKLALA SRPSKOG DEČAKA U ZVORNIKU IZREČENA PRESUDA: Proglašena je KRIVOM, kazna je razbesnela Srbe

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem

Objavljeno: 08.05.2019. 10:50h
  • 50

Elfeti Veseli izrečena je prvostepena presuda od deset godina zatvora, za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, s tim što će se u kaznu uračunati vreme provedeno u pritvoru.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dečaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svedoka i veštaka medicinske struke Sudsko vijeće je zaključilo da je Veselijeva počinila krivično delo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Tužilaštvo BiH teretilo je Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo,ali nije preduzeo neophodne mere da ona bude kažnjena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media