IZ BOSNE IŠUTIRANI U CRNU GORU?! Potresna ispovest MIGRANATA koje su ČEKIĆEM TUKLI PO GLAVI! (VIDEO)
Migranti sa snimka, Foto: Printscreen / Facebook

POTRESNO

IZ BOSNE IŠUTIRANI U CRNU GORU?! Potresna ispovest MIGRANATA koje su ČEKIĆEM TUKLI PO GLAVI! (VIDEO)

U sobi nije bilo klupa. Kada su želeli ići u WC, morali su da kucaju na vrata. Nisu im davali hranu, vodu ni pokrivače

Objavljeno: 30.04.2019. 21:29h
  • 3

Grupa od 18 migranata (žene, deca i muškarci, najmlađe 6 meseci, najstariji 35 godina) iz Iraka i Kurdistana napustili su Nikšić 10. aprila 2019. Dovezli su se blizu granice BiH i odatle su hodali dva dana.

Blizu Trebinja grupu je uhapsila policija dok su pokušavali doći do autobuske stanice u Trebinju. Devetorica policajaca su im prišla, prijateljski nastrojena.

"Odvešćemo vas su policijsku stanicu, a potom u kamp u Sarajevo. Možete videti i doktora. Prvobitno smo bili iznenađeni, mislili smo da će biti dobri prema nama. Ali, lažu te, kako bi te smirili", rekli su migranti, piše u izveštaju koji je objavljen na border.violence.eu.

Grupa je bila ukrcana u dva bela kombija s prozorima sa strane. Vozili su se oko 30 minuta do graničnog prelaza Klobuk, granica s Crnom Gorom. Tamo su zadržani u beloj sobi bez prozora 16 sati. Dok su bili u sobi, jedan policajac slikao je njihova lica.

U sobi nije bilo klupa. Kada su želeli ići u WC, morali su kucati na vrata. Nisu im davali hranu, vodu ni pokrivače.

U 9 časova sledećeg jutra policajci su ušli i stavili lisice četvorici muškaraca. Sa lisicama, ponovo su ukrcani u dva bela kombija u društvu devetorice policajaca. Kada je grupa primetila da nisu dovedeni u Sarajevo, konstantno su pitali policajca:

"Gde idemo? Molim vas, dajte nam azil".

Ali, policajci su odgovorili: “Nema engleskog, nema azila, Bosna puna.”

Vozali su ih 10 minuta putem uz planinu između granica. Dok ih je policija puštala van iz kombija, vratili su im telefone, skinuli lisice i rekli: “Hodajte nazad u Crnu Goru.”

Šesnaestogodišnjak im je rekao: “Reći ću UN-u šta radite.” Jedan od policajaca mu je odgovorio: “Je*** ti mater, je*** UN.”

Policajac je udario mladića svojim teškim crnim čizmama da je ispao iz auta na zemlju.

Policajac je uzeo tešku metalnu šipku i udarao mladića po glavi. Dve rane su počele obilno krvariti. Policajci su ga počeli udarati u stomak i grudi.

"Prebio me kao Džeki Čen. Posle sam osećao vrtoglavicu, nisam mogao ustati ni pričati" kazao je mladić..

Policajac koji je prebio tinejdžera opisan je kao visok, jak, obrijane glave i plavih očiju. Policajac je shvatio da su dvojica muškaraca iz grupe počela snimati sve to. Uzeo im je mobilne telefone i razbio.

Pre nego što su otišli, policajci su rekli grupi: “Ako se vratite, samo će biti gore. Uzećemo otiske i slomiti vam noge i ruke.”

Grupa je hodala oko 30 minuta kroz šumu do graničnog prelaza Ilino brdo u Crnoj Gori. Tamo su im granični policajci rekli da sačekaju autobus da stigne. Grupa je platila karte za autobus nazad za Podgoricu. Odatle su otišli u kamp u Spužu.

"Kada sam se vratio u kamp, čak i posle dva dana nisam dobio medicinsku pomoć. Rekli su mi da idem u Podgoricu u bolnicu. Ali nemam novca za to. Samo je jedan doktor u kampu u Spužu, jako je loš, ne zna ništa. Dođe dva puta sedmično. Sestra je tu, ali ona ne pomaže ništa. U mojoj zemlji je rat, ali čak i tamo mi ne tretiramo ljude ovako", kazao je jedan od migranata.

BONUS VIDEO:

MILION GODINA IH PRIRODA STVARALA, VANDALI IH UNIŠTILI ZA MINUT! Besramna krađa izuzetno retkih dragocenosti! (VIDEO)

(Espreso.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media